2010-05-18 17:28:02• hírek • Szatmar.ro

Családi hétvége negyedszer is

Negyedik alkalommal rendezik meg a Családi hétvégét Szatmárnémetiben. A június 5-6-a között zajló eseményre a szervezők idén is tartalmas programmal várják a kikapcsolódni vágyókat.

A Családi hétvégét 2006-ban szervezte meg első ízben az Ady Endre Társaság, majd következő évben csatlakozott a szervezőkhöz a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK), illetve a Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége is. Az elmúlt évek során a rendezvény nem csak a magyarok, de a megyeszékhelyen élő többi nemzetiség számára is közkedvelté vált. A tartalmas szórakozás ismérve a Kossuth kertben szervezett hétvégének. Az idei sem marad el az előzőektől minőség szempontjából. A zöld övezetben elhelyezkedő dombon idén is felállítják a mobil színpadot, ugyanakkor ezzel szemben is elhelyeznek egy kisebbet. Az Ady Endre Társaság szervezésében ezen a színpadon fog majd fellépni a szombati napon a Szárazfa együttes, illetve Méhes Kati színművész, akik népdalokkal, huszárnótákkal szórakoztatják majd a közönséget. Szintén itt lép fel néptánc előadásával a Mátészalkai Szatmár kamara, illetve a budapesti Jánosi együttes is, akik a komolyzenét kedvelők körében szerezhetnek nagy örömöt. A dombon elhelyezkedő színpadon a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György társulatának tagjai, Nagy Orbán, Nagy Anikó és Méhes Kati, akik a szokásos vidám percekkel nevettetnek majd.

Az egykori tinibálvány Szandi is tiszteletét teszi a szatmáriak körében, majd a Stand Up humort kedvelők gyűlhetnek a színpad elé, hiszen idén ez sem marad le a terítékről. A késő délutáni órákban Somló Tamás koncertjét tekinthetik meg a Kossuth-kertbe látogat, természetesen a belépő akárcsak a rendezvény teljes idején, most is ingyenes lesz. A koncert végeztével a közönség még egy utolsót táncolhat aznap az utcabálon. A vasárnap főleg a gyermekeké, de természetesen az idősebbek is találhatnak maguknak kellő szórakozást az állandó programok között. A MADISZ által szervezett gyermeknap, akárcsak az eddigi években idén is a kicsik szórakoztatásáról szól, számukra szerveznek különböző tevékenységeket, versenyeket.

Az Aranykapú Kulturális Egyesület például nemezeléssel, agyagozással, vetélkedőkkel várja a gyermekeket, régi vásárok hangulatát felidéző csereberét szerveznek a kicsinyek számára, ahol mindenki kiviheti megunt játékát, könyvét, képregényét és elcserélheti azt. Az állandó programok között kutya-, illetve lovasbemutató, vívás, gyerekprogramok, bográcsfőző verseny szerepel. Egy kolozsvári társaság pedig társasjátékokkal várja a játékok szerelmeseit. Idén is kialakítják a könyvek utcáját, illetve mesterségek utcáját, ahol a termékek készítésének bemutatásán kívül meg is vásárolhatják ezeket. A kétnapos rendezvényt a magyarországi Caramell koncertje zárja.


A vasárnap a gyermekeké
A vasárnap a gyermekeké


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: