2013-05-29 16:29:58• hírek • Szatmár.ro

Családi hétvége: két napon át együtt szórakozhat a család

Többek között a Zanzibár, a United és Soltész Rezső is fellép a június 8-9-én megrendezésre kerülő Családi Hétvégén, melynek keretében megrendezik a MADISZ Gyermeknapot is. A kétnapos rendezvény központi helyszíne a Kossuth Kert lesz.

Ahogy a Partiumi Magyar Napok megszervezését nem befolyásolja a város- és megyevezetésben történt változás, ugyanúgy megrendezésre kerül idén is - immár hetedik alkalommal - a Családi Hétvége. A szatmárnémeti RMDSZ székházában tartott sajtótájékoztatót a kétnapos rendezvénnyel kapcsolatban Kereskényi Gábor városi RMDSZ-elnök, Tóth-Pál Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke illetve Magyar Lóránd, a rendezvény egyik főszervezője.

Kereskényi elmondta, az évek során bebizonyosodott, hogy szükség egy szórakoztató hétvégére a család számára. Hét évvel ezelőtt Töth-Pál Miklós ötletét nagy örömmel fogadta az RMDSZ és társultak annak érdekében, hogy a Családi Hétvége minél színesebb, jobb legyen.

Az Ady Endre Társaság vezetője röviden ismertette az általuk szervezett programokat. A Kossuth-kertben lesz általános iskolásoknak szervezett ügyességi és szellemi vetélkedővel összekötött Tavaszkirály és királyné választás, Mátyás király korát idézi majd az Aranykard Lovagrend bemutatója, fellép a Szederinda, főleg női tagokból álló citerazenekar és meghívást kapott egy magyarországi, 32 tagú, félprofi tánccsoport is.

Kérdés azonban, hogy sikerül-e minden műsorszámra támogatót találni, hiszen a szervezési költségek egy részére a Bethlen Gábor Alaphoz pályázott az Ady Endre Társaság, ám a támogatásról még mindig nem döntöttek.

Tájékoztatták a sajtót a Családi Hétvégével kapcsolatban

Magyar Lóránd az RMDSZ által szervezett műsorszámokról beszélt. Kijelentette: örvendetes, hogy a rendezvényt a Polgármesteri Hivatal illetve a Városi Tanács nagyjából olyan mértékben támogatja, mint ahogyan azt az elmúlt években is tette. Idén  is lesz Egészségsziget a rendezvény keretében és több koncertre is sor kerül. Élő koncertet ad vasárnap a Zanzibár, szombaton pedig a United és Soltész Rezső fog zenélni a Kossuth-kerti színpadon. A szatmári zenekarok közül idén a Bertici fivérek és a Straight Up zenekar bírja majd táncra a hallgatóságot.

A Családi Hétvége keretében vasárnap a gyermekeké lesz a főszerep, ekkor szervezik meg ugyanis a Madisz Gyermeknapot is. A rendezvényre a rendszerváltás óta minden évben sor kerül, a gyermekek idén is az Északi Színház előtt találkoznak majd és vonulnak fúvószenekari kísérettel át a Kossuth kertbe, ahol izgalmas foglalkozásokra kerül majd sor.

A Családi Hétvége részletes programja:
Június 8, szombat:
10.00 -Tavaszkirálynő és májuskirály választás (vetélkedők)
Közben fellépnek:
Aranykard Lovagrend lovagjai: középkori és Mátyás király korabeli lovagi bajvívások és harci bemutatók.
Mátyás király apródja játékos ügyességi vetélkedő
10.00 - 15.30 Bográcsfőző verseny

Nagyszínpad

10.00 - 15.00 Primagym Egeszségsziget
10.00 - 10.30 Step aerobik
10.40 - 11.10 bodyART(ide hozz magaddal tornamatracot)
11.20 - 11.50 DeepWork - Spinning
12.00 - 12.30 Gyerekaerobik
12.40 - 13.30 ZUMBA
13.40 - 15.10 Spinracing

Egészségsátor:
Ingyenes vérnyomás- és vércukorszintmérés a Korall Klinika és a Caritas West Medica támogatásával. Életmód tanácsadás, testzsírszázalék-mérés, mozgásforma tanácsadás, egészséges táplálkozási tippek a Primagym szakképzett edzőivel.

16.00 - Virágénekek. Előadja: Méhes Kati, színésznő. Kísér: Zágoni Mihály tárogatón, Budean-Mihály Judit csemballón
16.30 - Tavaszkiralynő és májuskirály választás vetélkedőjének eredményhirdetése
16.50 - Szilágysomlyói Szederinda Citerazenekar előadása
17.30 - Mosonmagyaróvári Óvári Gazdász Néptáncegyüttes előadása
19.00 - Soltész Rezső koncert (HU)
20.30 - United koncert (HU)
22.00 - Bertici fivérek koncert

Állandó programok:

Kézműves vásár, Könyvutca, Gyermekprogramok, Bábszínház, Lovasbemutató, Kutyakiképző egyesület programjai

Június 9, vasárnap
9.30 - Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől, a Kossuth Kertig. A Kaplonyi Fúvószenekar kíséretében
10.00 - 15.00 A XXIV. Gyermeknap rendezvényei: bábszínház, néptánc előadások, gyermek népi játékok tanítása, diákszínjátszás, vásári komédiák, arcfestés, különböző szórakoztató programok gyermekeknek
15.00 - 16.00 Ebédszünet
16.00 - 19.00 A VII.Szatmár Megyei Diákszínjátszó Fesztivál díjazott csapatainak fellépése
19.00 - Straight Up koncert
21.00 - Zanzibár koncert (HU)

Szervezők:
Szatmári RMDSZ, Ady Endre Társaság, MIK, SZÁMIT , Aranykapu Kulturális Egyesület,
Támogatók:
Szatmár Megye Tanácsa, Szatmárnemeti Város Tanácsa, Szatmári RMDSZ, Communitas Alapítvány, csengeri Illés Virágkertészet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: