2012-05-14 17:05:22• hírek • Szatmár.ro

Győzedelmeskedett a lázári RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség lázári csapata nyerte azt a labdarúgó-bajnokságot, amelyet a hétvégén tartottak Szárazbereken. A focikupa megszervezésének érdeme egyébként a helyi és a szárazbereki RMDSZ-szervezetek érdeme.

Mintegy bemelegítésként az utánpótláskorú, azaz az 5.-8. osztályos fiatalok mérkőzéseire került sor. Szárazberek Nagypeleskével játszott, utóbbi alakulat nyert 1-0-ra.  Sándorhomok a községközpontbeliekkel mérkőzött, és 1-1-es állásnál fújták le a mérkőzést. A tizenegyes párbajt a lázáriak nyerték, méghozzá 2-3-ra. A középdöntőben: Sándorhomok-Szárazberek 0-3, a döntőben pedig: Lázári-Nagypeleske 1-1, a tizenegyeseket követően 6-5.

A felnőtt kategóriában több csoportba osztották a csapatokat. Az A jelzésű csoportban: Szárazberki Konstruktor-Sándorhomoki KANIK FC: 1-0; Szárazberki Golden-Lázári RMDSZ: 0-0, Kislepeskei AFC-Szárazberki Konstruktor: 0-1, Sándorhomoki KANIK FC-Lázári RMDSZ: 1-2, Szárazberki Golden-Kispeleskei AFC: 4-0, Szárazberki Konstruktor-Lázári RMDSZ: 0-1, Sándorhomoki KANIK FC-Kispeleskei AFC: 0-1, Szárazberki Golden-Szárazberki Konstruktor: 0-1, Kispeleskei AFC-Lázári RMDSZ: 0-3, Sándorhomoki KANIK FC-Szárazberki Golden: 1-1. A B csoportban: Sándorhomoki Unirea-Lázári Tűzoltók 0-1, Szárazberki Kisvég-Sándorhomoki Pro Amos: 1-6, Királyhágómelléki Ifjak Szövetsége Szárazberek (KRISZ)-Sándorhomoki Unirea: 1-0, Lázári Tűzoltók-Sándorhomoki Pro Amos: 0-1, Szárazberki Kisvég-KRISZ: 0-6, Sándorhomoki Unirea-Sándorhomoki Pro Amos: 1-1, Lázári Tűzoltók-KRISZ: 1-1, Szárazberki Kisvég-Sándorhomoki Unirea: 0-5, Sándorhomoki Pro Amos-KRISZ: 0-0, Lázári Tűzoltók-Szárazberki Kisvég: 1-0. A kisdöntőben: Szárazberki Konstruktor- Sándorhomoki Pro Amos: 0-5.

A két döntőt játszó csapat

A döntő mérkőzést a Lázári RMDSZ a KRISZ-szel játszotta. A mérkőzés 1-1-re végződött, a tizenegyesrúgásokat követően a községközpont „tulipánosai" örvendezhettek, hiszen 2-0re nyertek. Az első helyen tehát a Szövetség lázári alakulata végzett, második lett a Királyhágómelléki Ifjak Szövetsége Szárazberek, harmadik a Sándorhomoki Pro Amos, a negyedik a Szárazberki Konstruktor. A győztes csapat kerete: Fedák Csaba, Takács Zoltán, Takács László, Cămpan Petre, Szűcs Loránd, Sabău Alin, Lázin János, Horváth Roland, Roszpapa Dávid, Takács Gergő, Roszpapa Csaba. A KRISZ kerete: Germán István, Csukat Arnold, Bíró Zsolt, Bűcs Ákos, Bűcs Dénes, Hegyi Gábor, Tóth Imre, Cocian Szilárd. A bírói feladatokat Bălc Csaba látta el.

A hangulatról és az elvesztegetett kalóriák „pótlásáról" a Lengyel Anikó, Bűcs Attila, Molnár Zoltán, Sebestyén Sándor, Flejsz József alkotta csapat gondoskodott. Igen finom bográcsossal várták a kupamérkőzéseken elfáradt csapatok tagjait. A szervezés oroszlánrészét egyébként a fennebb megemlített szakácsok - akik közül többen az RMDSZ tanácstagjelöltjei -, valamint Lengyel István polgármester, Karikás József, Găneştean Ioan ugyancsak tanácstagjelöltek, valamint, a szárazberki KRISZ, Ilonczai Zsombor, szárazberki református lelkipásztor vezetésével, vállalták magukra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: