2012-05-24 13:16:10• hírek • Szatmár.ro

Családi és gyermeknap, valamint új címer Lázáriban

Közösségi ünnepet tartanak jövő szombaton gyerek- és családi nap alkalmából.

Elkészült Lázári község új címere. A megyeközpont közelében lévő település lakóinak régi terve vált ezzel valóra - tájékoztatta hírportálunkat Roszpapa Csaba. Az alpolgármester elmondta, hogy végül három-négy terv közül választották ki a Tarczy István grafikus által elképzeltet.

A sándorhomoki iskola egykori igazgatója, Toroczkai Sándor történelemtanár volt a címerállítás mozgatórúgója. Hogy a címert mikor fogják mintegy hivatalosan is beiktatni, egyelőre nem döntötték el. Még az is elképzelhető, hogy az önkormányzati választások utáni első tanácsülésen döntenek majd ezzel kapcsolatban a községi döntéshozók.

Lázáriban amúgy jelenleg szinte minden a hétvégi gyereknappal egybekötött családi napról szól. Június 2-án, szombaton ugyanis a Romániai Magyar Demokrata Szövetség helyi szervezete közösségi ünnepre várja a község lakosságát. A lázári labdarúgópályán 10 órakor kezdődnek a különféle események. Lesz példának okáért kispályás focitorna, méghozzá gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A megmérettetés-sorozatra már lehet jelentkezni, méghozzá a  polgármesternél és a helyettesénél a következő marokbeszélő-számokon: 0769/002-950, 0769/002-951.

Lesznek továbbá gyerekvetélkedők, különböző ügyességi játékok fiataloknak és örökifjaknak egyaránt. A lényeg ugyanis az, hogy a család minden tagja találjon magának elfoglaltságot, illetve a szervezők lehetőséget biztosítanak majd arra is a jelentkezőknek, hogy családosan, csapatban tevékenykedve próbálják meg ügyességüket az ünneplők. Ennek jegyében például bográcsoskészítésben is kipróbálhatjuk magunkat - ennél a versenyszámhoz a részvevőknek kell biztosítaniuk a szükséges alapanyagokat, illetve felszereléseket. A Szövetség mind megyei, mind helyi szinten nagy hangsúlyt fektet a lakosság egészségére. Ennek jegyében egészségügyi sátorba várják majd a részvevőket, hiszen ott szakemberek mérik meg a várnyomást, a vércukorszintet, s természetszerűleg jótanácsokkal is szolgálnak az azt kérők számára.

Aki teheti, jöjjön a jövő szombaton Lázáriba, az RMDSZ közösségi ünnepére, az együtt megtartandó gyerek- és családi napra. Töltsünk el együtt egy kellemes napot!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: