2014-08-11 16:01:02• hírek • Nagykároly.ro

Családi Napot szerveztek Börvelyben

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség börvelyi szervezete ismét Családi Nappal kedveskedett a község lakosainak. A vasárnap megtartott alkalomra sokan, ezernél jóval többen látogattak ki.

Ennek az ünnepségnek az a lényege, hogy a család valamennyi tagjának igyekszünk kikapcsolódási, szórakozási alkalmat kínálni - fejtette ki hírportálunknak Kiss Zoltán ötletgazda, szervező, a település polgármestere. Mint mondta, fontos célkitűzésük az, hogy a baráti társaságként is működő, civil feladatokat is ellátó RMDSZ-es közösség szervezze ezt a rendezvényt. Mely bár méreteit, fellépőinek számát tekintve felér egy falunappal, ellenben a megtartás költségeit közadakozás révén teremtik elő, és a falu pénzét egyebekre, például aszfaltozásra használják fel. Amúgy Börvelyben rövidesen bitumenréteg kerül fel több utcára is, a kultúrház felújítását is tervezik már. Az elöljáró hangoztatta, hogy komoly csapatmunkának köszönhető a rendezvény, nagyon sokan szorgoskodtak azért, hogy létrejöhessen. Köszönet mindenkinek! - tette hozzá.

Bográcsosok rotyogtak - tucatnyi csapat vett részt a főzőversenyen, mindannyinak a tagsága kapott részvételi oklevelet, illetve a zsűri rangsorának megfelelő legjobbakat külön is díjazták. Kilátogatott a rendezvényre, és annak az egyik leglátványosabb részét biztosította az év elején baráti társaságból alakult nagykárolyi Free Wars Spirite nevű motoros banda. És bizony a látszólag zord és mord motorosok járműveire még az egészen kicsiny lányok is felülhettek. Persze a csöppségeket számos egyébbel is lehetett kényeztetni - például megpróbálhatták tekerni a tűzoltóautó kormánykerekét, arcfestésre is volt lehetőség, mi több, ugrálóvár is várt rájuk. Nem mellesleg több mint félmázsa lisztet használtak fel a börvelyi csodafánk készítéséhez, ami barátok közt is azt jelenti, hogy legalább 1500 fánkot ettek meg a kilátogatók. Apropó Barátok közt, a népszerű szappanopera börvelyi szereplője, azaz Varga Sándor színművész részt vett a szervezésben, illetve a konferálás, vendégfogadás feladatának is eleget tett.

1500 fánk és az irigy mirigyek

A börvelyi RMDSZ-csapat rendezvényére természetesen kilátogatott a megyei RMDSZ vezetősége is. Pataki Csaba szenátor, a Szövetség megyei elnöke üdvözlőbeszédében méltatta a házigazdák elszántságát, odaadását. Kitért arra is, hogy a csapatmunkának köszönhető mindez. Hangoztatta, hogy a börvelyiek számíthatnak a megyei és az országos RMDSZ támogatására. Utóbbiak egyebek között azért is tevékenykedhetnek, hogy Románia is mihamarabb része legyen a schengeni övezetnek, tehát a börvelyiek végre útlevél nélkül, ráadásul aszfaltúton látogathassanak el testvértelepülésükre, a magyarországi Tiborszállásra. Az alkalmon egyébként az eddigi támogatást megköszönve a börvelyiek ajándékkal lepték meg mind a szenátort, mind pedig Erdei D. István parlamenti képviselőt. Járt az elismerés Kereskényi Gábor parlamenti képviselőnek, ugyanis utóbbi lobbizása eredményeként autóbusszal gyarapodik a helyi általános iskola. Hírportálunk érdeklődésére a politikus elmondta: abból állt a támogatása, hogy segített megfelelően elkészíteni az igénylést, illetőleg végig figyelemmel követte, hogy a különféle „rostákat" követően is azon kevés oktatási intézmény között marad-e a börvelyi, amely napokon belül megkaphatja a már régóta kért járművet. Jelen volt az alkalmon, és méltatta a bövelyi csapat munkáját Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke, valamint Nagy Szabolcs, az RMDSZ megyei szervezetének az ügyvezető elnöke.

A színpad persze elsősorban a művészekké volt. Előbb a helyiek szórakoztatták a nagyérdeműt, így Likker Zsuzsi, Nagy Anita, a Lead and Follow Táncegyesület növendékei, a Bekek néptánccsoport tagsága, majd a meghívottak: Mohácsi Brigitta énekes; a szatmárnémeti Harag György-társulat színművészei, Méhes Kati, Nagy Anikó és Nagy Orbán; valamint az Irigy Hónaljmirigy együttes. Nagy buli volt!

1500 fánk és az irigy mirigyek

1500 fánk és az irigy mirigyek

1500 fánk és az irigy mirigyek

1500 fánk és az irigy mirigyek

1500 fánk és az irigy mirigyek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: