2012-06-03 16:13:33• hírek • Szatmár.ro

Családbarát fejlesztések elismerése

Szamoskrassó és Szatmárnémeti családbarát önkormányzat díjat kapott Horváth Annától, az RMDSZ főtitkár-helyettesétől.

Az Romániai Magyar Demokrata Szövetség idén első alkalommal díjazta a családbarát önkormányzatokat. Szatmár megyében Szatmárnémeti és Kolcs község elöljárója vehette át a díjat Horváth Annától, az RMDSZ főtitkár-helyettesétől.
A díjat azok az önkormányzatok kapják, amelyek az elmúlt évek fejlesztései sorában különös figyelmet fordítottak arra, hogy a családok életfeltételeinek javítását szolgáló programokat indítsanak be, élhetőbb körülményeket teremtsenek a gyermekes családoknak a településen. A civil szférával is együttműködve jó példával járnak elöl és a családbarát kezdeményezések, fejlesztések prioritásként szerepelnek a település fejlesztési programjában.

Szatmárnémeti és Kolcs község elöljárója, Ilyés Gyula és Domokos Sándor polgármester a hétvégén vette át a díjat az RMDSZ főtitkár-helyettesétől. Horváth Anna az esemény kapcsán elmondta: „A díj megítélésében figyelembe lettek véve a megvalósítások, ifjúságnak és időseknek szánt programok és a közösségépítő kezdeményezések támogatása"
Szatmárnémeti és Kolcs esetében a tanügyi intézmények felújítása, sportpálya-építési és idősgondozói projektek beindítása és sikeres lebonyolítása, közösségi ház építés  - csak néhány azok a fejlesztések közül, amelyek a családbarát önkormányzat cím elnyeréséhez segítették a településeket.



Kolcs község elöljárója Szamoskrassón vette át a díjat. Csehi Árpád Szabolcs, megyei tanácselnök gratulált Domokos Sándor polgármesternek. „Mindezek a megvalósítások összefogással voltak lehetségesek. Erős helyi, megyei, parlamenti jelenléttel sikerült az RMDSZ képviselőinek élhetőbb körülményeket teremteni ezekben az önkormányzatokban. A pályázatok előkészítésében a helyi és a Szatmár Megyei Tanács jól együttműködött, hasonló együttműködésre van szükség a továbbiakban is. Helyi és megyei csapat, sikeres együttműködése révén lehetséges csak az előrehaladás, ennek támogatásáról kell döntenünk június 10-én is.".



Horváth Anna, az RMDSZ főtitkár-helyettese szerint a további sikerekhez arra van szükség, hogy ne kezeljük természetesnek az elért eredményeket. A megvalósításokhoz szükség van erős, tenni akaró önkormányzati jelenlétre, ennek eléréshez pedig arra, hogy június 10-én minél nagyobb számban szavazzunk mind az RMDSZ helyi és megyei jelöltjeire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: