2012-09-24 11:48:15• hírek • MTI

Család-barát az M1-en

Az M1-en jelentkezik a családok nélkülözhetetlen műsora, a Család-barát című magazin. Mindennap 11.30-tól színes és hasznos információkkal várja nézőit a képernyő elé heti váltásban hétköznap Dióssy Klári, Novodomszky Éva, hétvégén pedig a lányokkal felváltva párban Gaskó Balázs.

A Család-barát című műsor hozzánőtt a családok mindennapjaihoz. A közmédia műsorkészítői azt szeretnék, ha minél több otthonba eljutna a magazin, ezért a program kedvelői ezentúl az M1 csatornáján kísérhetik figyelemmel a hét minden napján. Akik délelőtt nincsenek otthon, azok se bánkódjanak, délután a Duna Word 18.30-kor megismétli az adásokat. Így, a tengeren túl élő magyarság is láthatja a családokat érintő fontosabb kérdésekkel foglalkozó műsort. A produkció maximálisan a nézők igényeihez igazodik. A szerkesztők olyan délelőtti magazint készítenek, amelyben mindenki megtalálja a számára hasznos információt, egyben mankót jelenthet sok család számára a nehezebb élethelyzetekben.

Az ebédhez készülődő kismamákat, nyugdíjasokat, nagyszülőket-szülőket szólítja meg hétköznap a Család-barát című műsor. A magazin a megszokott formában, de színesebb műsorfolyammal és tartalommal várja nézőit közel két órában.

Hétköznap Dióssy Klári, Novodomszky Éva heti váltásban és egy-egy „civil" társműsorvezetővel vezetik az adásokat, ezzel is színesítve a produkciót. Művészek, sportolók, közéleti személyiségek lesznek vendégeik, akikről sok érdekes, eddig nem ismert momentum is kiderül majd. Hétvégén Gaskó Balázs párban vezeti az adásokat műsorvezető társaival felváltva Dióssy Klárival és Novodomszky Évával. Mellettük mindig egy-egy ismert vagy elismert családdal is találkozhatnak a nézők a műsor egész időtartama alatt, bevonva őket a produkciókba, ahol az is kiderül, hogy mi lehet a családok összetartó erejének titka. A Család-barát hétvége 6.30-tól 9 óráig az egész családhoz, az első fél órában pedig elsősorban a gyermekeknek szól, de természetesen a műsor egészében várja a kicsiket is sok-sok mesével, játékkal és megannyi színes szórakoztató produkcióval, valamint hasznos programajánlatokkal, információkkal. A hétvégi adásokban újra lesz a korábban rendkívüli népszerűségnek örvendő tv-torna neves sportolóinkkal és gyermekeikkel.

Család-barát - műsor az M1-en

A tartalom még színesebb lesz, hétköznap baba-mama-, léleklencse-, példaképek rovat, ötletsarok, továbbá finom receptek is szerepelnek a magazin kínálatában. A Baba-mama rovat: hasznos tippeket ajánl az édesanyáknak, megoldásokat a bölcsődei, óvodai és az iskolai gondokra. A Léleklencse, Példaképek olyan életutakat, élethelyzeteket, példaképeket, emberi tartást, családokat és különleges szituációkat mutat be, amelyekből sikerült pozitív módon kilábalni az érintetteknek. Az Ötletsarok hasznos tippeket ad otthonunk díszítésére. A konyhában pedig egészséges, finom ételek receptjét ajánlja a műsor. A Receptpárbajban a szerkesztők várják a nézők kedvenc receptjeit, a legjobbakat beküldők pedig a szakma neves képviselői jelenlétében készíthetik el ételeiket a Család-barát vadonatúj konyhájában. A verseny szeptember 17-én indul el és október 31-éig küldhetik be a nézők a családi recepteket.

A legjobbak értékes ajándékot nyernek, bepillanthatnak az itt élő külföldi séfek ételkészítési fortélyaiba és receptjeik bekerülnek a Család-barát magazin évvégére elkészülő receptkönyvébe. A Szemlélő rovatban a riporterek bebarangolhatják az országot, és megismerhetik a nézőkkel azokat a helyeket, különleges épületeket, településeket, természeti képződményeket, amelyek mellett talán nap mint nap elmennek, de meghatározzák mindennapjaikat. Mindezt játékos formában, heti rendszerességgel készítik el a műsor alkotói neves művészek tolmácsolásában. A helyes megfejtők értékes jutalmat nyerhetnek. Segítünk a bajban! A műsor nem titkolt célja az is, hogy miközben példaképeket mutat be a nézőknek, egyúttal segítséget is nyújt a hozzájuk fordulóknak, illetve közvetít a segíteni vágyók, valamint rászoruló nézők között. A Család-barát szerves része a játék, amellyel a készítőknek nem csupán a szórakoztatás a célja, hanem a közösségépítés is, ezzel is örömet szerezve a család aprajának és nagyjának. A feladványokat a Facebookon és a honlapon is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők.

Ha tehetik, nézzék a Család-barát műsort hétköznap 11.30-tól 12 óráig, hétvégén pedig 7.30-tól 9 óráig az M1-en, délutánonként pedig 18.30-tól a Duna World csatornáján!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: