2010-12-27 15:03:00• hírek • Szatmár.ro

Családba született a Megváltó

Minden családok példaképét, a Szent Családot ünnepeltük a Karácsonyt követő első vasárnapon.

Szent Család vasárnapján a Closca-úti római katolikus templom ünnepelte búcsúját. Az este hat órától tartott szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök paptestvéreivel celebrálta. A szertartás elején a püspök atya a tanúságtevés fontosságát emelte hívei elé. Mint mondta, mindenki ott van a Szent Családban, aki igazán tanúságtevő életet él. Az egyházmegye megnyitotta a Szeretetszolgálat Évét, az elsődleges szeretetszolgálat tanúságtétele pedig az a család, melyben a Szent Család kell a mindenkori példa legyen.

A búcsúmise szónoka, Ft. Simon Attila szamosdarai plébános prédikációjában Isten emberszeretetéről beszélt: „A bűnbeesésnél az első emberpár megsebzi Isten szeretetét, de a betlehemi jászolnál újra találkozik Isten és ember. Szent Család ünnepe arról a mély titokról árulkodik, hogy Isten nem szeretett ki az ő gyermekeiből. Épp ellenkezőleg, a megtestesülés szent éjszakáján eggyé válik az emberrel, azért, hogy nagyon közel legyen hozzánk, mert szeret minket.
Az Úr Jézus beleszületik egy családba és így válik minden család és közösség az Istennel való találkozás helyévé, melyben felfedezhető a gondviselő Isten szeretete és jósága. Erről a titokról kell minden egyes keresztény közösség árulkodjon."

Simon Attila szentbeszédében a családok mellett megszólította a házasság előtt álló fiatalokat is. Kérte őket, hogy az esküvő külsőségei mellett, és a vendégek listájának készítésekor ne felejtsék el meghívni az életükbe az Úr Jézust sem, hiszen így válhatnak a názáreti Szent Család példájává, mely meghív mindenkit Isten szeretetébe.

Szent Család vasárnapja a karácsonyi ünnepkör egyik legszebb pontja, melyben a hívek Jézust, Szűz Máriát és Szent Józsefet egyként tisztelik, kérve saját családjukra is Isten kegyelmét. Az ünneplésre idén is szép lehetőséget adott a Szent Család templomban zajlott szentmise, mely felemelő üzeneteivel, kivételes kórusénekével meghitté tette a vasárnap estét.


Búcsú a Szent Család templomban
Búcsú a Szent Család templomban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: