2014-10-01 14:00:49• hírek • MTI

Csaknem 6 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma

Csaknem 6 százalékkal, 14 millióra nőtt a vendégéjszakák száma Romániában az első nyolc hónapban a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.

A belföldi turisták a vendégéjszakák 82 százalékát töltötték el, a külföldiek a 18 százalékát. A román turisták átlagban 2,6 éjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldi turisták átlagban két éjszakát.

Az első nyolc hónapban 5,7 millió turistát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, ami 5,5 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A vizsgált időszakban a külföldi turisták száma is nőtt 11 százalékkal. Az idei első nyolc hónapban 1,269 millió külföldi turista érkezett Romániába, tavaly ugyanebben az időszakban 1,144 millió.

A külföldi turisták közül a németek jöttek a legtöbben, 159 ezren, az olaszok 119 ezren. Az izraeliek száma 91 ezer volt, a franciáké 82 ezer. Ötödik helyen áll Magyarország 76 ezer turistával, s körülbelül ugyanennyien érkeztek az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból is. A magyar turisták többsége, 52 százaléka Bukarestet és a romániai megyeszékhelyeket kereste fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: