2016-05-17 11:30:33• hírek • Választási hirdetés

Csáki Csongor: Városfejlesztési programpontok

Bemutatta kampányprogramját Csáki Csongor, a Népi Mozgalom Pártjának (PMP) szatmárnémeti polgármesterjelöltje, amelyet az alábbiakban közlünk.

 

1. A külföldre vándorolt szatmáriak visszailleszkedésének támogatása, valamint a kisvállalkozások ösztönzése és fejlesztése, vissza nem téritendő Európai Úniós támogatási programok által.

Egy, a Szociális Támogatások Közszolgáltatási Hivatala (SPAS) által kért és az Oktatási Erőforrások és Támogatások Megyei Központja (CJRAE) által közzétett tanulmány szerint, több mint 4385 szatmári gyermek egyik vagy mindkét szülője külföldön dolgozik.

2. A Szatmárnémeti kultúra támogatása és fejlesztése... A Városnapok nemzeti és nemzetközi méretű Zenei Fesztivállá való átalakitása.

3. A közutak hálózatának fejlesztése és korszerűsítése. Bicikliutak kialakitása a város teljes területén... Az egyéni meglátásom szerint egy Európai városnak rendelkeznie kell olyan sétányokkal, utcákkal és terekkel, ahová jó kimozdulni, amelyek tiszták, rendezettek és az emberek igényeire helyezik a hangsúlyt.

4. A volt Tricotex épületének átvétele és szociális lakásokká való átalakitása. Ezen terv kiegészitéseként a régi Vágóhíd megszüntetésével szeretnénk megnyitni a Diana, Sighisoara és a Gabriel Georgescu utcákat, a Transilvania sugárút irányában - ezzel tehermentesítenénk a közúti forgalmat és csökkentenénk a Golescu-híd felhajtójánál kialakuló forgalmi dugókat. Valamint, egy körgyűrű kialakítása, amely a Miron Costin és a Dara utcákat köti össze, ezáltal biztositva a forgalom folyamatossá tételét a Tisztviselő-telepen.

5. A Kubik-tó helyreállitása.

6. A szabadtéri és az extrém sportok támogatása

Motocross pálya létesítése a város külterületén, gördeszka- és a BMX pályák létrehozása, valamint olyan szabadtéri sportokra alkalmas helyek kialakitása, mint a kosárlabda, foci vagy tenisz. A sportpályák létesítése a város különböző pontjain szinte életbevágó! Véleményem szerint a mai fiatalok több időt kellene sportolásra fordítsanak. Sajnos a XXI. században a sport és az egeszséges életmód a második helyre szorult.

7. A játszóterek és a zöldövezetek felújitása és korszerűsitése. Parkok és játszóterek létrehozása a város különböző részein, mint például a Tisztviselő-telepen, a Baritiu környékén (a Baritiu, Matei Basarab és a Brediceanu utcák kereszteződésében lévő terület magánkezelőtől való visszaszerzése), valamint a lakónegyedekben.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: