2013-05-08 11:15:11• hírek • Kocsis Zoltán

Csakazértis járda, azaz a parkolók visszavágtak

Május 3-án, pénteken nem titkolt elégedettséggel írtuk meg, hogy a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal végre kihelyezte azokat az oszlopokat, amelyek azt hivatottak megakadályozni, hogy egyesek a Pannónia hotel előtti járdára parkoljanak.

Ez a lépés már régen időszerű lett volna, mert arról már egy ideje megbizonyosodtunk: egyesek számára a törvény csak arra szolgál, hogy legyen mit átlépni. A jóérzés pedig hiánycikk társadalmunk nagy része számára. Az pedig, hogy a járda az a járda, a parkoló pedig parkoló, a két entitás pedig nem fedi egymást - sokak számára csak szemantikai probléma.

A jelek szerint azonban a kihelyezett oszlopok sem oldják meg a problémát! Az egyik lakó miatt egyelőre szabadon maradt a Ruha István átjáróval szembeni rész - ide a tervek szerint kulccsal elzárható megoldáson gondolkodik a polgármesteri hivatal.

Addig azonban, aki csak teheti, kihasználja a szó szoros értelmében vett kiskaput. Két kedves olvasónk is olyan fényképeket juttatott el szerkesztőségünkbe  amelyeken tisztán látszik - oszlopok ide, oszlopok oda, egyesek újraértelmezik az Első Emelet két évtizeddel ezelőtti slágerét: Csakazértis Szerelem helyett ők azt vallják, Csakazértis Járda!

Mert hát Romániában az hülye, aki betartja a törvényeket, tartja e sorok egyik ismerője...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: