2013-06-04 13:56:15• hírek • Kocsis Zoltán

Csak védőpapucsban lehet bejutni a kórházba

Június 5-től, azaz szerdától senki nem mehet be a Szatmár Megyei Kórház épületébe anélkül, hogy cipőjére nejlon védőpapucsot húzzon fel! A művelethez szükséges automatát szerdától üzemelik be az intézmény vezetői.

A kórház vezetőinek tájékoztatása szerint ezek a papucsok szigorúan egyszer használatosak! Nem lehet átadni egy másik látogatónak, nem lehet megtartani egy következő látogatás alkalmára. Amikor a látogató elhagyja a kórház épületét, a papucsokat egy speciálisan erre az alkalomra kikészített kosárba kell dobnia.

A rendelkezés célja, hogy védje az új illetve felújított épületrészeket, segítsen a tisztaság fenntartásában és gátolja a különböző fertőzések terjedését.

Amint a mai világunkban ez lenni szokott, ezekért a papucsokért természetesen fizetni kell, méghozzá páronként 2 lejt, amit 50 bani értékű érmekkel lehet csak kifizetni. A Szatmár.ro forrásai szerint az ilyen papucsok beszerzés ára 20-30 bani körül van, míg egy automata ára körülbelül tízezer euró...

A megyei kórház kapcsán nem ez az első olyan döntés, amely fizetésre ítéli a beteg családtagjaikat, rokonaikat, barátaikat meglátogatni szándékozókat.

A megyei tanács áprilisi döntése alapján ugyanis minden egyes személynek, aki be akar jutni az intézmény falai közé, két lejes belépti díjat kell fizetnie. Érdeklődésünkre azonban Constantin Demian szóvivő elmondta: belépődíjat senkinek sem kell fizetnie, csak ezeket a védőpapucsokat megvennie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: