2011-10-18 11:50:17• hírek • Kocsis Zoltán

Győzelmi kényszerben a Manchester a Galac ellen

Fogadók nyelvén országos kettesnek ígérkezik kedd este a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében a román és az angol bajnoki címvédő összecsapása: az Otelul Galac gyakorlatilag elfejetett nyerni, a Manchester United pedig abszolút győzelmi kényszerben van a C csoportban.

Nem mintha a Galac nem lenne hasonló helyzetben, mivel eddig mindkét meccsét elveszítette: Bázelben 2-1-re, Bukarestben pedig 1-0-ra a Benfica ellen. Dorinel Munteanu csapatának akkor is vajmi kevés esélye lenne a Manchester United ellen, ha csúcsformában lenne. Ám közel sincs csúcsformában, utoljára ugyanis - nem tévedés- egy hónappal ezelőtt nyertek a Nagyszeben ellen. Ennek következtében három győzelemmel, három döntetlennel és négy vereséggel a bajnoki táblázat kilencedik helyén állnak.

Ezzel szemben a United az idei szezonban még veretlen, a Premier League-ben hat győzelem mellett két döntetlen a mérlege, ezzel a második helyen áll a városi rivális mögött. A BL-ben viszont már nem állnak ennyire jól, eddig két ikszet hoztak össze: Lisszabonban 1-1-et értek el a Benfica otthonában, majd hatalmas meglepetésre csak 3-3-ra végeztek a Basel ellen odahaza. Pánikra azonban semmi ok: legutóbb, amikor két iksszel kezdett a ManU, végül megnyerte a trófeát.

Ilyen körülmények közepette Sir Alex Ferguson a vártnál is komolyabban kezeli a romániai kiruccanást: Rio Ferdinandot leszámítva minden bevethető játékos elutazott Bukarestbe, ráadásul a Benfica elleni meccsel ellentétben most inkább a hétvégi, Liverpool elleni örökrangadón pihentetett néhány játékost a skót mester. Igaz, a hétvégén a listavezető Manchester City vár a vörös ördögökre.

Hatalmas meglepetés lenne, ha a Galac pontot szerezne fotó: otelul-galati.ro

A csoport másik találkozóján a Basel a Benficát fogadja. Az edző nélkül maradt svájciak (Thorsten Fink a Hamburg kispadjára ült át a múlt héten, helyét ideiglenesen Heiko Vogel vette át) meglepetést okoznának azzal, ha legyőznék az idén még veretlen portugál listavezetőt (holtversenyben a Portóval).

A halálcsoportnak nevezett A csoportban nagy a tét: kiderül, hogy tizenkét egymást követő összecsapás után kap-e gólt a Bayern München. Ha valamikor, akkor szerdán Nápolyban megtörhet ez a sorozat. A dél-olaszok négy ponttal jól startoltak, a Marek Hamsik, Ezequiel Lavezzi és Edinson Cavani hármas pedig bármely védelmet képes szétcincálni. A másik találkozón a rajtnál beragadó Manchester City az eddig csalódást okozó Villarrealt fogadja. Ám a spanyol csapat van annyira jó, hogy bármikor meglepetést okozzon.

A B csoportban a vezetést eddig mindig megszerző, ám végül ikszelő Lille a pocsék formában lévő Intert fogadja, míg az eddig csak védekező, ám ezzel négy pontot szerző Trabzonspor a remek támadókkal rendelkező CSZKA Moszkva otthonába látogat.

A D jelű kvartettben a Real Madrid toronymagas esélyesként fogadja a Lyont, míg az Ajax egy pontra mindenképpen esélyes Zágrábban a Dinamo ellen.

A keddi meccsek programja:
C csoport:

Otelul Galac - Manchester United 21.45 TVR1
Basel - Benfica 21.45

A csoport:
Manchester City - Villarreal 21.45
Napoli - Bayern München 21.45 TV2

B csoport:
CSZKA Moszkva - Trabzonspor 19.00 Digi.hu, DolceSport
Lille - Inter 21.45 DigiSportPlus, DolceSport

D csoport:
Real Madrid - Olympique Lyon 21.45 DigiSport.hu, DolceSport2
Dinamo Zágráb - Ajax 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: