2011-10-18 23:40:47• hírek • Kocsis Zoltán

Csak tizenegyesekkel verte a Manchester a Galacot

Ismét kikapott és ezzel gyakorlatilag a harmadik csoportkör után kiesett a román bajnok Otelul Galac a labdarúgó Bajnokok Ligájából. Az angol bajnok Manchester United ezzel együtt alaposan elmaradt a várakozásoktól és csak két büntetővel tudott nyerni a 28.000 néző előtt a bukaresti Nemzeti Arénában.

Az első félidő BL-ben szokatlan gyenge játékot hozott, melyet csak az utolsó percek mentettek meg úgy-ahogy. A Manchester szinte végig kényelmesen passzolgatott, elől Rooney és Hernandez szinte teljesen láthatatlan volt, hátul pedig szokatlanul bizonytalanok voltak az angolok. A Galac nagyon odafigyelt a védekezésre és ebből a helyzetből próbált meg gyorsan az ellenfél kapu elé jutni. Az első negyven percben egy-két veszélytelen lövés után Filip akciója okozott némi izgalmat, de a labda alaposan kapu fölé szállt. A folytatásban Rooney, majd Evra dolgoztatta meg (nem nagyon) Grahovac kapust. Az első igazi helyzetre a 41. percben került sor, ekkor Carrick lőtt ziccerben 14 méterről kapu fölé. Egy perccel később Nani bombája jött ki a hazai kapusról, ezekre az utolsó pillanatban Antal szöglet utáni veszélyes fejese volt a válasz.

A második félidő ígéretesen kezdődött, az angolok előre tolták a védelmüket, de nem tudtak mit kezdeni a betömörülő román védelemmel. Ám ugyanaz a lagymatag, sebesség nélküli játék következett, amely húsz perccel a szünet után pörgött fel. Rooney a 63. percben kihagyta a meccs helyzetét, egy perccel később viszont büntetőből megszerezte a vezetést, miután Costin kézzel ütött bele a labdába.

A román szurkolók számára két perccel később csillant fel némi remény, amikor Vidics csúnyán felrúgta Giurgiut és egyből piros lapot kapott. Hiába lett ettől bátrabb a Galac, helyzetig csak Punesovac jutott - kapáslövése után alig kerülte el a kaput a labda. Amikor már mindenki azt hitte, hogy semmi sem történik, Nani előbb telibe találta a kapufát, a hosszabbítás pillanataiban pedig Rooney harcolt ki egy újabb tizenegyest, amit ő maga értékesített is.

Rooney kétszer is betalált büntetőből fotó: uefa.de

A csoport másik találkozóján is érvényesült a papírforma, a Benfica César és Cardozo góljaival 2-0 arányban nyert Bázelben.

Ami a többi mérkőzést illeti, Nápolyban megszakadt a Bayern München fantasztikus sorozata: 12 mérkőzés azaz 19 óra és hét perc után (eközben pedig 33 gólt rúgtak a bajorok) gólt kapott Manuel Neuer. A német kapus eszén azonban ezúttal sem valamelyik ellenfele, hanem saját csapattársa, Holger Badstuber járt túl a 39. percben. A vezetést mellesleg Kroos révén a németek szerezték meg, akik az öngól ellenére is elvihették volna a három pontot, amennyiben Gomez a 49. percben nem hagy ki egy büntetőt - pontosabban ha de Sanctis nem védi ki.

A halálcsoport másik meccsén a Villarreal közel állt a bravúrhoz, Cani révén gyorsan vezetést szerzett Manchesterben. A City csak Marchena öngóljával tudott egyenlíteni az első félidő végén, és csak a 93. percben tudta megszerezni a vezetést Agüero góljának köszönhetően.

A B csoportban az eddigi meccsek legszerencsésebb csapata, a Trabzonspor sima vereséget szenvedett Moszkvában. A két gólos Doumbia mellett pedig Vagner Love-ot kell kiemelni, aki két gólpasszt is adott: előbb az elefántcsontparti csatártársnak, majd Caunának. A másik találkozón az olasz bajnokságban pocsékul szereplő Inter a francia pontvadászatban remeklő Lille otthonában nyert Pazzini góljával.

A D jelű kvartettben gálázott a Real Madrid. A királyi gárda pazarul játszott, akár négy gólnál nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, amennyiben Lloris nem mutat be bravúrok sorát - még akkor is igaz ez, ha a harmadik találat az ő számlájára írható. Benzema, Marcelo és Ronaldo brillírozott, a Lyon nem tudott mit kezdeni ezzel.

A másik meccsen az Ajax is hozta a kötelezőt, Boerrigter és Eriksen góljaival simán nyert Zágrábban - igaz, utóbbi találat csak a hosszabbítás perceiben született.

Eredmények:
C csoport:

Galac - Manchester United 0-2
gólok: Rooney (64., 92., mindkettő tizenegyesből)

Basel - Benfica 0-2
gól: B. César (20.), Cardozo (75.)
A csoport állása: 1. Benfica 7pont, 2. Manchester 5p., 3. Basel 4p., 4. Galac 0p.

A csoport:
Manchester City
- Villarreal 2-1
gólok: Marchena (43., öngól), Agüero (90.) illetve Cani (4.)

Napoli - Bayern München 1-1
gólok: Badstuber (39., öngól) illetve Kroos (2.)
A csoport állása: 1. Bayern 7p., 2. Napoli 5p., 3. City 4p., 4. Villarreal 0p.

B csoport:
CSZKA Moszkva
- Trabzonspor 3-0
gólok: Doumbia (29., 86.), illetve Cauna (76.)

Lille - Inter 0-1
gól: Pazzini (21.)
A csoport állása:1. Inter 6p., 2. CSZKA 4p., 3. Trabzonspor 4p., 4. Lille 2p.

D csoport:
Dinamo Zágráb - Ajax 0-2
gólok: Boerrigter (49.), Eriksen (90.)

Real Madrid - Lyon 4-0
gól: Benzema (19.), Khedira (48.), Lloris (55., öngól), Ramos (81.)
A csoport állása: 1. Real 9p., 2. Ajax 4p., 3. Lyon 4p., 4. Zágráb op.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: