2018-06-15 12:11:54• hírek • Bede Emőke

Szerdán kezdődik a Decebal híd felújítása. De mikor lesz vége?

Rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze péntek délután a polgármesteri hivatalba, melynek során a híres-hírhedt Decebal hídról és a felújítási munkálatok kezdetéről esett szó.

A találkozón Maskulik Csaba városmenedzser mellett jelen voltak a kivitelező cég, a Drum Inserv Kft. képviselői is, a felek közösen számoltak be az egyezségről, melyre hosszas huzavona után jutottak. A megállapodás szerint jövő héten, pontosabban szerdán elrajtolnak a felújítási munkálatok, melyek a híd Burgya-sarok felé eső lehajtó sávjait érintik majd. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a cég munkásai addig ölbe tett kézzel ülhetnek, ugyanis Maskulik felszólította a Drum Inserv Kft.-t, hogy a hídra felvezető sávok felületén kialakult gödröket azonnali hatállyal tömjék be. Amennyiben ez nem valósul meg a forgalomkorlátozás megkezdéséig, a cégnek komoly pénzbírsággal kell szembenéznie. Minden nap késedelemért 10 ezer lejnyi büntetés jár.
 

Mint arra a városmenedzser rávilágított, a munkálatok megkezdését azért időzítették a jövő hétre, mivel ezen a héten befejeződik az iskola, így a napi forgalom is jelentősen csökken. A munkálatok minél hamarabbi befejezése érdekében egyszerre három sávon dolgoznak majd, ebből kifolyólag a hídon való átkelés csak két sávon lesz lehetséges, és arra is érdemes lesz majd nagy figyelmet fordítani, hogy az ideiglenes körforgalom helyét is módosítják.
 

Épp ezért a sajtótájékoztatón jelen volt a rendőrség képviselője is, aki arra intette az autósokat, kövessék a forgalomirányítók, táblák jelzéseit, és a kereszteződésen csak nagy körültekintéssel haladjanak át. Emellett Maskulik arról is beszámolt, hogy a szállítmányozó cégeket is figyelmeztetni fogják, kamionjaik válasszanak alternatív útvonalat, mi több, a Decebal hídról érkezve nem is kanyarodhatnak majd a Károlyi út felé.
 

S hogy meddig kell elkészülnie a híd ezen részének? A megállapodás szerint július 31. az utolsó határidő, s a Drum Inserv képviselője szerint erre az időpontra mindenképpen befejezik a munkálatokat. Még akkor is, ha olyan nehezítő körülményekkel szembenézniük, mint a kedvezőtlen időjárás. A munkaterületen mindig az aktuális etaphoz szükséges számú ember fog dolgozni, viszont éjszaka szünetelnek. De akkor sem kell türelmetlenül háborogni, ha épp senki sincs a munkaterületen, ugyanis mint elhangzott, vannak olyan részei a munkának, amikor nincs szükség emberi jelenlétre a helyszínen, pl. bizonyos anyagok megkötése. 


Maskulik felhívta a cég figyelmét, hogy most már minden körülmény adott a hatékony munkavégzéshez, s míg minden pontra nem kerül, addig nem is fogják átvenni a munkálatokat. Tehát mindkét fél érdeke, hogy ne ismétlődjenek meg az előző évben látottak. A szerződés ugyanis még 2015-ben, az előző városvezetés idején köttetett, majd 2016-ban beindult a munka, de újra és újra gondok adódtak az eredmények minőségével. A városmenedzser reményét fejezte ki, hogy ez ebben az évben nem történik meg, annál is inkább, mivel a terület további munkái nagyban függnek ettől. Ugyanis csak akkor lehet az itt összefutó utakkal és a véglegesítésre váró körforgalommal kezdeni valamit, ha a híd végre elkészül. 



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: