2018-06-18 09:50:53• hírek • Bede Emőke

Csak óvatosan a Burgya-sarki kereszteződésben: átalakították a körforgalmat!

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, szerdán eldördül a startpisztoly: nekifognak a Decebal híd Burgya-sarok felé vezető lehajtósávok felújításához. A munkások azonban addig sem ülhetnek tétlenül.

Vasárnap este a munkálatok egyik első lépéseként átalakították a Closca és a Hegyi út kereszteződésében fekvő ideiglenes körforgalmat, így hétfő reggel már ennek megfelelően kellett áthaladni itt. Ugyancsak az előkészítő folyamatban táblákat helyeznek ki, melyek tájékoztatják a forgalom résztvevőit a munkafolyamat alatt érvényes közlekedési rendről. A hídra való fel- és lehajtás egyébként két sávon fog majd történni, a Burgya kereszteződés felé vezető három sávot pedig egyszerre zárják majd le annak érdekében, hogy mindegyiken egyidejűleg lehessen dolgozni.
 

A pénteki találkozón Maskulik Csaba városmenedzser határozottan felszólította a Drum Inserv Kft. képviselőjét, hogy lássanak neki a felújításnak, s végezzék azt annak rendje és módja szerint, ugyanis a silány munkát nem fogják átvenni. Ha pedig szerdáig nem tömik be a jelenlegi gödröket, napi 10 ezer lejes bírsággal kell számolniuk.
 

A kivitelező cégnek július utolsó napjára kell befejeznie a munkát. A cég képviselőjének ígérete szerint a kijelölt határidőre akkor is sikerül végezni, ha olyan nehezítő tényezőkkel kell közben szembenézniük, mint a kedvezőtlen időjárás. S hogy miért épp mostanra időzítették a felújítást? Mert vége van a tanításnak, így a reggeli forgalom kevésbé intenzív, mint az év más szakaszaiban, tehát kevesebb embernek okoz kellemetlenséget az ideiglenes fennakadás. 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: