2015-03-10 12:16:54• hírek • Szatmár.ro

Csak néhány óráig volt kétirányú a Papnövelde utca

Tiszavirág-életű volt a kétirányusítás a szatmárnémeti Eugen Lovinescu utcában.

A vártnál is gyorsabban bebizonyosodott, hogy nem volt jó ötlet kétirányúvá tenni a Szatmárnémeti központjában található Papnövelde (mai nevén Eugen Lovinescu) utcát. Az éjszaka folyamán el is tűntek a kétirányú utat jelölő közlekedési táblák és visszatért az évek óta megszokott rend az utcában.

A hétfői napon meglehetősen nagy kalamajkát okozott a kétirányú közlekedés az utcában, többször is dugó alakult ki, sokan ugyanis azt sem vették figyelembe, hogy már nem szabad az utca mindkét oldalán parkolni.

A Széchenyi (December 1.) utcát a Sugárúttal (I.C. Bratianu) összekötő utca kétirányúsításáról Szatmárnémeti város Közlekedésbiztonsági Bizottsága a február 19-én megtartott ülésén szavazott és hagyta azt jóvá.

"A rendőrség kezdeményezte ezt a lépést, mi pedig elfogadtuk a tervezetet, mert úgy gondoltuk: jól megvizsgálták a helyzetet és a forgalomváltoztatás hatásait. A gyűlést követően aztán bővebben elbeszélgettünk a dologról és kiderült, hogy végül a rendőrök szerint sem jó a változtatás" - magyarázta Maskulik Csaba városi tanácsos. Mint kiderült: a bizottság tagjai ezt követően megegyeztek, hogy hatályon kívül helyezik a döntést.

Valószínűleg egy kommunikációs hiba folytán a polgármesteri hivatal aztán mégis kihelyezte a forgalomváltoztatást jelző táblát - amit aztán a hétfőről keddre virradó éjszaka el is távolítottak...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: