2017-04-27 23:11:47• hírek • Kocsis Zoltán

Csak lesz ebből terelőút – elhárult az utolsó előtti akadály is!

Sok évnyi ígérgetés, csúsztatás és olcsó illúziókeltés után végre úgy tűnik, mégsem fata morgana a szatmárnémeti terelőút. Csütörtökön már az utolsó előtti akadály is elhárult a munkálatok tényleges elkezdése előtt, így talán nem csak unokáink láthatják meg a Zilah – Szatmárnémeti utat a Szatmárnémeti – Nagybánya úttal összekötő terelőutat.

Miután a pénzügyi, az igazságügyi és a közlekedésügyi minisztérium jóváhagyta, csütörtök délutáni ülésén a kormány is elfogadta a terelőút megépítéséhez szükséges kisajátításokat. Magyarán ez azt jelenti, hogy a kormány jóváhagyta az út nyomvonalába eső, az építkezésekhez elengedhetetlenül szükséges területek kisajátítását és meghatározta azt az összeget, amelyet ezért a tulajdonosok kapnak.

A csütörtöki döntés következtében biztossá vált, hogy összesen 436 földtulajdonosnak mintegy 18 millió lejt fizet a közlekedésügyi minisztérium. Az érintett területek Szatmárnémetiben, Erdődön és Batizon találhatóak.

A puszta statisztikánál jóval fontosabb azonban, hogy a csütörtöki jóváhagyás gyakorlatilag az utolsó előtti akadály a munkálatok elkezdése előtt. Pénz van – a kormány 140 millió lejt különített el -, kivitelező is van! Az utolsó akadály, hogy az Országos Útügyi Vállalat igazgatója kiadja a munkakezdésre vonatkozó parancsot. Amelynek megtagadására, a végtelenségig tartó halasztására immár nem lenne jogi alapja.

A terelőút összekötné a Zilah és Szatmárnémeti közötti 19A országutat a Szatmárnémeti és Nagybánya közötti 19-es országúttal. A 13 kilométeres terelőút, valamint a Szamos-híd megépítésére két év áll a kivitelező, a három tagú -  Itinera SPA - Collini Lavori SPA - Via Design SRL – konzorcium rendelkezésére. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: