2014-01-29 12:54:45• hírek • Nagykároly.ro

Csak így tovább!

Ünnepség keretében jutalmazták a nagykárolyi sportélet kiemelkedőit, azokat, akik ezt lehetővé tették, illetőleg azokat, akik tudásukkal hozzájárultak mindehhez. Immár második alkalommal szervezte meg a város sportigazgatósága a gálát, melynek ez alkalommal is a Károlyi-kastély szolgált otthonául.

Színültig megtelt a hajdani főúri lak kedd este. Bogdan Georegescu, a sportigazgatóság vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd románul és magyarul ismertette a rendezvény célkitűzését: „hogy elismerésben részesítsük városunk sikeres sportembereit és klubjait, így megköszönve nekik a sport népszerűsítését, továbbá, hogy tevékenységükkel hozzájárulnak Nagykároly színvonalas sportéletének fenntartásához. Városunkban mind az egyéni, mind a csapatsportoknak messzire nyúló hagyományai vannak. Megnyilvánul ez abban is, hogy az évtizedek során sportolóink - akár maradtak Nagykárolyban, akár máshol folytatták sporttevékenységüket - számtalan sikert értek el regionális, országos és nemzetközi szinten egyaránt. Ezzel a gálával szeretnénk kifejezni elismerésünket a tavalyi év legjobb nagykárolyi sportolói iránt."

A nagykárolyi sportmozgalom elhunyt tagjai iránti tiszteletadás jegyében egyperces néma főhajtással adóztak a jelenlévők.

Általános és sajnálatos jelensége társadalmunk egészének, hogy nem becsüljük meg az értékeinket - mutatott rá köszöntőjében a város polgármestere. Kovács Jenő szerint az áldatlan állapotból való kilábalás egy mikéntje a sport. Buzdította a szülőket, hogy szerettessék meg a mozgást gyermekeikkel, késztessék őket a sportra. Nagykárolyban jól képzett és lelkes szakemberek foglalkoznak a tehetségekkel - tette hozzá az elöljáró.

A díjak, az elismerések átadása következett (közben a Nagykárolyi Kulturális Központ könnyűzene szakosztályának vezetője, Szűcs József két tanítványát, Ujfalusi Nicolaét és Nagy Anitát kísérte zongorán, mintegy az alkalom művészeti intermezzójaként). Mint ismeretes, a sportegyesületekkel közösen állította össze azt a listát a sportigazgatóság, melyen a jutalmazottak szerepelnek, szintén közreműködtek annak a névjegyzéknek az összeállításában, melyen a támogatók szerepelnek, valamint abban, melyre a nagykárolyi sportmozgalom azon tagjait tüntették fel, akik életük során munkájukkal, odaadásukkal, hozzáállásukkal megteremtették, illetve öregbítették a város sportéletének hírnevét. Előbb a tavalyi esztendő legjobb labdarúgó-bírójának választott nagykárolyi fiatalember, Kovács István adta át az okleveleket a különböző kategóriák sportlóinak. Illetőleg edzőiknek, klubvezetőiknek.

Ünnepség keretében jutalmazták a nagykárolyi sportélet kiemelkedőit, azokat, akik ezt lehetővé tették, illetőleg azokat, akik tudásukkal hozzájárultak mindehhez.

 

A díjak átadását a továbbiakban a megyei tanács sportbizottságának vezetője, Pintér József, majd a nagykárolyi tanács sportbizottsági vezetője, Brém Árpád látta el. Az olimpián (egyelőre) nem résztvevő sportágak versenyzői közül a tavalyi esztendőben kifejtett tevékenysége okán (és nem csak) az év sportolójának Bartincki Attilának, az olimpiai sportágak versenyzői közül Țicle Mariusnak nyújtott át oklevelet, illetve a helyi tanács nagylelkűségének köszönhetően 500 lejnyi pénzjutalmat Kovács Jenő polgármester. Az év sportemberének pedig Kovács (Tisza) Istvánt választották, hiszen a 2013-as esztendőben az év romániai sporijának választotta az országos szaktestület. Zárás gyanánt „csak így tovább!"-bal lelkesítette a sportembereket az elöljáró, természetesen külön gratulált Kovács Istvánnak, akit a focibírák lovagjának nevezett, továbbá javallta még a vele egyívásúaknak is, hogy hódoljanak a mozgás örömének, hiszen úgy egészségesebbek és boldogabbak lesznek.

Számtalan gratulációval, kézrázással, valamint röpke koccintással zárult az esemény, mely bátran minősíthető lélekmelengetőnek.

Ünnepség keretében jutalmazták a nagykárolyi sportélet kiemelkedőit, azokat, akik ezt lehetővé tették, illetőleg azokat, akik tudásukkal hozzájárultak mindehhez.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: