2009-10-09 16:29:42• hírek • Szatmar.ro

Csak három évig biztos a Ferrari maradása

Leégett Loeb a GP2 teszten, beszállhat a VW a száguldó cirkuszba.

A nyár folyamán hetekig címlapsztori volt a Ferrari azon fenyegetőzése, hogy kilép a Forma1-ből, amennyiben a Nemzetközi Automobil Szövetség nem veszi figyelembe a csapatok javaslatait. A vita végül lezárult, a csapatok megkötötték az új, 2012-ig érvényes szerződést.

Ám Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint nem kizárt, hogy ezt követően is maradnak a száguldó cirkuszban. „Szerződésünk van 2012-ig, addig el kell döntenünk, mi lesz utána. Olyan szabályokra van szükségünk, amelyek nem változnak meg naponta", mondta a presidente, aki a szabályalkotás folyamatába bevonná az istállóban, a versenyzőket és a szponzorokat. Talán az sem véletlen, hogy a maranellói csapat 2012-ig érvényes szerződést kötött Fernando Alonsóval.

Elképzelhető azonban, hogy a száguldó cirkusz mezőnye egy újabb nagy gyárral gazdagodik a következőkben, Reinhold Carl, az Audi szingapúri igazgatója szerint ugyanis lehet, hogy a Volkswagen mégis belép az F1-be. Ennek feltétele a költségek radikális csökkentése, mivel röhejnek tartja, hogy egy gyár évi 100 millió eurót költsön a sportágra.

Egyre többet hallani arról is, hogy a hátralévő két futamon néhány új versenyző is bemutatkozhat a Forma1-ben. Német sajtóértesülések szerint egyrészt a Renault máris megelégelte Romain Grosjeant és lehetőséget adna tesztpilótájának, Lucas di Grassinak.

Ennél érdekesebb, hogy a Toro Rosso állítólag az utolsó futamon, Abu Dzabiban Jaime Alquersuarit Sebastian Loebre cserélné. A sokszoros ralivilágbajnok csütörtökön mindenesetre Jerezben részt egy GP2-es teszten, ám az eredményei nem voltak valami biztatóak: délelőtt a 18., délután, már száraz pályán 25., azaz utolsó lett.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: