2009-09-23 14:35:18• hírek • Ferenczi Noémi

Csak ezer nyugdíjas kérte ki a lisztsegélyt

Az elmúlt héten kezdték el osztani a lisztsegélyt az arra jogosult nyugdíjasoknak a SPAS munkatársai. Közel 3500 személyre számítottak, ebből csupán ezren igényelték a juttatást.

Az állam cukor- illetve lisztosztással segíti a nyugdíjasokat, a fogyatékosokat illetve a munkanélküli segélyen élőket. Az elmúlt hét folyamán kezdték el osztani a lisztet a nyugdíjasoknak. Minden olyan nyugdíjas jogosult a támogatásra, akinek a havi jövedelme nem haladja meg a 400 lejt. A SPAS munkatársainak számításai szerint, közel 3500 nyugdíjas kellett volna jelentkezzen a lisztért, ehhez képest mostanáig csak körülbelül ezren igényelték. A nyugdíjasok számára szeptember végéig osztják a 15 kilónyi lisztet, vagyis hamarosan lejár a határidő.

Adrian Balaj, a SPAS szociális osztályának vezetője elmondta, nagyon kevés nyugdíjas jelent meg. Szerinte azért, mert azok az idősek akiknek nem segít valamelyik hozzátartozójuk, ismerősük nem tudják egymaguk hazacipelni ezt a nagy mennyiségű lisztet. A fogyatékosok és segélyen élők valószínűleg sokkal nagyobb arányban fogják igényelni a juttatást.

Szám szerint kevésnek mondható a lisztsegélyért folyamodók száma, de szerdán reggel méretes sor alakult ki a Szatmárnémeti Vöröskereszt székházánál, ahol a SPAS munkatársai a lisztet kiadták. Mint a helyszínen megtudtuk: a reggel 9 órai kezdéskor 100-200 személy is sorban áll a segélyért, aztán egyszer csak elfogynak a kérelmezők, 13 óra felé már szinte azonnal megkapja a nyugdíjas a 15 kilogramm lisztet. Akik elmulasztottak élni a lehetőséggel, még megtehetik: pénteken ugyanis 9 és 14 óra között még hozzá lehet jutni a liszthez.

Szeptember 28. és október 9. között a kiskorú illetve felnőtt fogyatékosok vehetik majd át a lisztsegélyt, október 12. és 23. között pedig a munkanélküli segélyen élők. A jogosultak hétfőn, szerdán és pénteken vehetik át a lisztet reggel 9 és 14 óra között a Vöröskereszt Vlad Tepes utca 3 szám alatti székházában. A segély átvételekor nyugdíjszelvényt, munkanélküli segélyt igazoló okmányt illetve fogyatékosságot igazoló okmányt kell felmutatni.

A hasonló képen kiosztandó cukor valamikor októberben fog megérkezni. Az év végéig annak kiosztására is sor kerül - tette hozzá Balaj.


Reggel 9 órakor méretes sort kell kiállni a lisztsegélyért. 13 óra körül már alig vannak
Reggel 9 órakor méretes sort kell kiállni a lisztsegélyért. 13 óra körül már alig vannak


Folyamatosan érkezik a lisztsegély
Folyamatosan érkezik a lisztsegély


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: