2019-08-22 13:05:03• hírek • Bede Emőke

Csak egyetlen vizsgázó nem jelent meg a magyar pótérettségin

A szerdai román nyelv és irodalom után csütörtökön anyanyelvből írásbelizhettek mindazok, akiknek korábban nem sikerült megütniük a mércét.

A magyar nyelv és irodalom pótérettségire 35 jelentkező iratkozott be, a vizsga napján azonban csak 34-en ragadtak tollat az érettségi diploma megszerzése érdekében. A német írásbelire 3-an jelentkeztek, és mindannyian meg is jelentek a számukra kijelölt vizsgaközpontban – derül ki a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleményéből. Incidenseket ez alkalommal sem jelentettek – teszik hozzá.


Augusztus 23-án a szaknak megfelelő kötelező tárgy, 26-án pedig az opcionális tárgy következik az írásbelik sorában, majd augusztus 27–28. között a román nyelvi szóbeli, 29-én pedig az anyanyelvi szóbelikkel folytatódik a megmérettetések sora. Augusztus 30-án és szeptember 2-án a vizsgázók számítógépes ismereteit tesztelik, 2. és 3. között pedig az idegen nyelvi szóbelik zárják a pótérettségik sorát. Az írásbelik elsődleges eredményeire szeptember 3-ig kell várni, és ugyanezen a napon, 12 és 16 óra között lehet majd benyújtani az óvásokat is. 3. és 6. között elbírálják a panaszokat, majd szeptember 7-én úgy a vizsgaközpontokban, mint az oktatásügyi minisztérium honlapján kifüggesztik a végleges jegyeket is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: