2010-11-08 23:15:32• hírek • Szatmar.ro

Csak egy félidőt játszott a Rapid és a Steaua

A Temesvár - Vaslui és a Kolozsvári CFR - Dinamo után hétfő estére maradt a román labdarúgó élvonal 14. fordulójának harmadik rangadója. A Rapid és a Steaua összecsapása azonban egyedüliként nem hozott gólt és ez volt a játéknap egyetlen olyan meccse, amelyiken döntetlen született.

A két bajnokaspiráns bukaresti gárda főleg az első félidőben nyújtott kiábrándító teljesítményt, amikor csak a kemény ütközések borzolták a kedélyeket. Helyzetek? Kettő darab! Mindkettő a hazaiak részéről: a 19. percben Spadacio szabadrúgása után alig kerülte el a labda a kaput, a 33. minutumban pedig egy szöglet után Antonio fejelt remekül, Tatarusanunak nagyot kellett védenie.

A játék a második félidőben sem lett sokkal jobb, ám ekkor legalább helyzetekig jutottak a csapatok. Először a vasutasok, amikor Costa dolgoztatta meg Tatarusanut, majd az 55. percben a végre a Steaua is veszélyesen találta el az ellenfél kapuját, Tanase távoli bombája a kapufán csattant. Ezt követően ismét a hazaiak veszélyeztettek Herea révén, a vendégek pedig ismét a lécet találták el, ezúttal Surdu közelről tesztelte a szerkezetet. Az utolsó negyed órára aztán jobban kinyíltak a csapatok, a vendégek Martinovics két fejesével okoztak némi zavart, az utolsó percekben aztán előbb Ricardo, majd Kapetanosz emelte Bornescu kapus vérnyomását, de a legnagyobb ziccert a másik kapu előbb Sburlea szalasztotta el, aki egyedül maradt Tatarusanuval, de a portás védeni tudta a fejest.

A nap másik találkozóján az Urziceni hiába szerzett vezetés Semedo góljával a Branesti ellen, az újonc csapat a szünet után Olariu duplájával valamint Simion és Coman találataival ledarálta a két esztendővel korábbi bajnokot. Dan Petrescu egykori együttesének szereplése pedig egyre nagyobb kérdéseket vet fel, tekintve, hogy az utóbbi hosszú hetekben csak a Steauát és a Dinamót voltak képesek (?) legyőzni.

A bajnoki tabellán magabiztosan vezet a 32 pontos Galac a 28 pontos Temesvár előtt. A Rapid a döntetlennel nem tudta ismét befogni a temesváriakat, 26 pontjával a harmadik, őt a Vaslui (24), a Dinamo (23) és a Steaua (22) követi, míg a címvédő CFR 19 pontjával a kilencedik helyet foglalja el.

Eredmények:
Branesti
- Urziceni 4-1
gólok: Olariu (45., 76.), Simion (72.), Coman (88.), illetve Semedo (24.)

Rapid - Steaua 0-0

Medgyes - Beszterce 2-1
gólok: Parvulescu (29.), Kubutia (56.), illetve Szukala (85.)

Craiova - Galac 0-1
gól: Ilie (22.)

Pandurii - Marosvásárhely 4-1
gólok: Voiculet (35.), Bacila (44.), Pintilii (56., 66.), illetve Munteanu (80.)

Astra - Brassó 3-0
gólok: Paulinho (25., 11-es), Takajuki (52.), Fatai (93.)

Temesvár - Vaslui 2-1
gólok: Zicu (44., 11-es), Goga (69.), illetve Papp (31.)

Sportul Studentesc - Kolozsvári Universitatea 2-0
gólok: Balan (21.), Varga (75., 11-es)

Kolozsvári CFR - Dinamo 1-0
gól: Bjelanovic (25.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: