2007-12-03 22:08:43• hírek • Szatmar.ro

A legényélet utolsó napja: micsoda buli!

legenybulik A spártai katonák voltak az elsők, akik legénybúcsút szerveztek az esküvő napja előtt.
A spártai katonák voltak az elsők, akik legénybúcsút szerveztek az esküvő napja előtt. Ezúton vettek búcsút a felhőtlen élettől és mulatták át az éjszakát a barátok körében.

Manapság a legénybúcsúra úgy tekintenek, mint az utolsó alkalomra, amikor a legény megszabadulhat az esküvő előtti izgalomtól és egyúttal elbúcsúzik a legényélettől is.

legenybuli2Mikor az ifjak beadtak már minden papírt a polgármesteri hivatalba és tudatában vannak, hogy nincs visszaút, az egyedüli dolog ami hátramarad az az, hogy megünnepeljék a legényélettől való elválást. Az elfoglalt vőlegénynek, akinek mindenre kiterjed a gondolata csak éppen a legénybúcsúra nem, a barátok szervezik meg az utolsó bulit és gondoskodnak arról, hogy az emlékezetes legyen; még jó hogy, hiszen a legénységen nem lehet csak úgy ímmel-ámmal túllépni.

A legénység utolsó napja 

Igen! A buli a legény utolsó szabadság-kiáltása. Ezért ez a nap magába foglal minden „férfias” jelzővel ellátott megnyílvánulást, esetleg vulgaritást. Minden esetre a kiváncsi hölgyek inkább kerüljék a kukkolást...nehogy megártson.

A hely

 {exitpoll id=109}

Az ötlet kigondolása után második lépesként el kel dönteni, hol akarják a legények „elkölteni” a házasság előtti orgiát. Számos lehetőség létezik: egy klubban, étteremben, egy barát lakásán vagy éppen az „áldozat”otthonában. Mielőtt felszabadulna az orgia, győződjetek meg arról, hogy minden ablak, ajtó zárva van, hogy esetleg nem szereltek fel mikrofonokat és kamerákat a kiváncsi hölgyek és a szívbajos szomszédok megvédése érdekében huzzátok le a redőnyöket is. 
 
A pillanat 
 
Ha a bulin a csapból is pia fog folyni – s nagy valószínűséggel így lesz- akkor jobb lenne az esküvő előtt 2-3 nappal rendezni a legénybúcsút, hogy legyen idő a józanodásra is. Semmiképp se legyen az esküvőt megelőző éjszakán, csakha nem akarunk egy másnapos vőlegényt látni a ceremónián, aki készséggel inkább aludna, mint mosolyogna a vendégeknek.

A menü

legenybuliA szertartásmester lehet éppenséggel a vőlegény vagy a vőfély, aki általában támaszt nyújt a vőlegénynek úgy az esküvőn, mint a legénybúcsú alkalmával. A barátok segítségével beszerzi a fergeteges buli hozzávalóit az utolsó részletekig.

Nem hiányozhat az étel az ital- lesz ott mindenki kedvére való finomság, kellemes zene és persze az est fénypontjai, egy vagy két kisasszony aki megizzaasztja majd a legények homlokát.  

Más vizekre evezve, Nagy-Brittaniában például az a szokás, hogy mielőtt a buli kollektív alkoholos kóma irányába venné utját a vőlegény pezsgős köszöntőt mond a mennyasszony tiszteletére, aki hála Istennek nincs jelen. A hagyomány szerint ilyenkor a férfiak összetörik a poharkat, hogy soha többé ne lehessen őket igénybe venni ennél kevesbé nemesebb alkalomra. 
 
Viszlát, légényélet!

S íme így vész el még egy legény...így vesz búcsút a süketülésig hallgatott hard-rock zenétől, a senkivel meg nem osztott fizetéstől, a szoba sarkaiba való zoknik hajgálásától, a barátokkal való meccsnézéstől... és még megannyi dolgotól, amelyek még nem jutottak el tudatához. De ha már döntött, hát éljen boldogan!!!

Ajánlás a mennyasszonyoknak

Kedves, nem érdemes ellenállni a legénybúcsú gondolatának. Inkább engedd most utoljára ünnepelni kedves uradat és rendezz te is egy leánybúcsút barátnőid segítségével. És semmi féltékenységi jelenet. Még ha nyálazni is fog valamelyik csaj láttán, aki az asztal tetején vetkőzik, úgyis veled írja alá a paírokat a polgármesteri hivatalban.

Akármilyen szerelmes is legyen egy legény, szüksége van mégegyszer átéreznie a felhőtlen szabadság pillanatát. Minthogy később szemedre hányja, hogy megfosztottad ettől az örömtől, inkább táncolj úgy, ahogy ő fütyül, úgyis ezernyi alkalmad lesz visszavágni a házasság idején. És ha még így sem sikerült meggyőzzelek, vigasztaljon az a gondolat, hogy azt ígérte: „Jó leszek!”

 
Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: