2014-03-11 11:36:56• hírek • MTI

Csak bravúr segíthet az Arsenalon és a Milanon

Óriási feladat előtt áll az Arsenal és az AC Milan a labdarúgó Bajnokok Ligájában, kedden mindkét csapatnak hátrányt kellene ledolgoznia - ráadásul idegenben - ahhoz, hogy továbbjusson a sorozat legjobb nyolc együttese közé.

A londoni Ágyúsok előtt a címvédő és minden fronton ellenállhatatlanul menetelő Bayern München tornyosul. A bajorok februárban Toni Kroos és Thomas Müller találatával 2-0-s győzelemmel távoztak az Emirates Stadionból, s óriási meglepetés lenne, ha ezt az előnyt eltékozolnák az Allianz Arénában. Arsene Wenger gárdája ugyanakkor erőt meríthet a tavaly történtekből, akkor ugyanis ugyancsak a nyolcaddöntőben találkozott egymással a két csapat, s az Arsenal 2-0-ra nyerni tudott Münchenben - igaz, idegenben lőtt góllal végül a Bayern jutott tovább, s nyerte meg az egész sorozatot.

Amennyiben a papírformát felborítva nyer, a Premier League-ben harmadik Arsenal mindössze a második gárda lesz a mostani szezonban, amely győzni tud a Bundesligában húszpontos előnnyel éllovas Bayern otthonában. Ez a bravúr decemberben, a BL csoportköre során a Manchester Citynek sikerült (2-3).

A Bayern München háza táján a legnagyobb fejtörést jelenleg az egyesület elnökének, Uli Hoenessnek a helyzete okozza: ellene hétfőn a müncheni tartományi bíróságon adóelkerülés vádja miatt indult büntetőperének első tárgyalási napján.

A sportvezető a vád szerint nem fizetett meg tőzsdei ügyleteken elért nyeresége után összesen 3,5 millió euró adót. Uli Honess azonban a vallomása és ügyvédje nyilatkozata alapján további 15 millió euró adó megfizetését is elkerülte, így összesen 18,5 millió euró értékben követett el adócsalást.

A Bayern München elnöke vallomásában hangsúlyozta, hogy megbánta tettét és az ügy valamennyi részletét fel akarja tárni, ezért az összes vonatkozó iratot benyújtotta a bíróságnak és az illetékes hatóságoknak.

A másik keddi mérkőzésen a hétszeres BEK-, illetve BL-győztes AC Milan egygólos hátránnyal lép pályára a Primera Divisiónban jelenleg második Atlético Madrid otthonában. A madridiak Diego Costa fejesgóljával diadalmaskodtak Milánóban, s most is ők az esélyesebbek. Clarence Seedorf, a Serie A-ban bukdácsoló vendégek holland vezetőedzője - aki három különböző klubbal, köztük az AC Milannal összesen négyszer ért a csúcsra a BL-ben - ugyanakkor úgy vélekedik, hogy csapata fel tud nőni a feladathoz, s meglepetést okozhat a spanyol fővárosban.

"Elszántsággal, pozitív hozzáállással és egy kis szerencsével megfordíthatjuk a párharcot, ebben biztos vagyok" - jelentette ki a szakember, aki január óta ül az olasz együttes kispadján.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntők, visszavágó (előző meccs eredménye):

Bayern München - Arsenal (2-0) 21.45 Sport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport1
Atletico Madrid - Milan (1-0) 21.45 Digisport1.hu, TVR1, Digisport2.ro, DolceSport2

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: