2013-10-08 17:21:00• hírek • Kocsis Zoltán

Csak az illegális plakátokat szedik le

Szatmárnémeti központjában sétálók az elmúlt napokban arra lehettek figyelmesek, hogy emberek tépik le a reklámplakátokat a kihelyezett reklámfelületekről. Megnyugtathatunk mindenkit, teljesen legálisan járnak el.

Cristian Bozai Voda, a polgármesteri hivatal égisze alatt működő közterület-fenntartó szolgálat igazgatója a Szatmár.ro érdeklődésére elmondta, kollégái csak is azokat a plakátokat szedik le, amelyek illegálisan, engedély nélkül kerültek ki.

A polgármesteri hivatal 2012 nyarán döntött úgy, hogy a rendelkezésére álló felületeket bárki ingyen használhatja reklámja kifüggésütéséhez. Ez a liberalizáció viszont igazi plakátkáoszt okozott, ezért a városi tanács május 30-án úgy döntött: ezentúl fizetni kell a reklámokért.

A tanácsi határozat kimondja, hogy szociális, kulturális, sport vagy vallási események népszerűsítésére felületet bérelhetnek gazdasági társaságok, intézmények, civil szervezetek. Mindezeknek a közterület-fenntartó szolgálattal kell szerződést kötniük, a reklám ára pedig négyzetméterenként két lej naponta.

A májusi határozat kimondja továbbá, hogy tilos bármiféle plakátot ragasztani villanyoszlopokra, villanyvezetékek dobozaira, gázvezetékekre, telefonfülkékre, fákra, magántulajdonra, kerítésre, híd lábára, buszmegállókra, üzletek vitrinjeire... Ezen rendelkezések megszegője 500-2000 lej közötti bírságot kaphat. A határozat pontosan megnevezi azt a 24 pontot, ahol bérelhető reklámfelületek állnak.

A városatyák a legutóbbi, szeptember 28-i tanácsülésen egy apró módosítást eszközöltek az ügyben: ezentúl a polgármesteri hivatal vagy annak intézményei ingyen hirdethetik eseményeiket a reklámfelületeken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: