2015-10-08 16:53:12• hírek • Kocsis Zoltán

Csak az ételmérgezés után kértek engedélyt – meg is kapták

Negyedszáznál is több Szatmár megyei tanintézmény folytathat program után, ún. after-school tevékenységet Szatmár megyében, tájékoztat a tanfelügyelőség.

Calin Durla főtanfelügyelő elmondása szerint összesen 26 igénylést kaptak és valamennyit jóváhagytak. Romániai realitás azonban, hogy mindez csak azt követően történt, hogy szeptember végén a Cosntantin Brancoveanu Általános Iskolában after-school tevékenység alatt kilenc diák és egy pedagógus ételmérgezést szenvedett. Ugyan az engedélyeztetési határidő október elsején lejárt, a szülők kérésére a tanfelügyelőség ettől eltekintett és rábólintott a kérvényekre.

A 26 tanügyi intézmény közül 13 van Szatmárnémetiben: a Balcescu-Petőfi, a Mircea Eliade, a Constantin Brancoveanu, az Octavian Goga, a Ioan Creanga, a Lucian Blaga és a 10-es Számú általános iskola, valamint az Aurel Popp Művészeti Líceum, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Johann Ettinger Német Líceum és a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceum.

Szintén működtet after-school tevékenységet a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont, az 1-es és a 3-a számú valamint a Vasile Lucaciu általános iskola, továbbá a kaplonyi, a mezőfényi, a szaniszlói, az aranyosmeggyesi, a pusztadaróci, a szamoskrassói, a sárközújlaki, a piskolti és a szatmárhegyi általános iskola.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: