2010-08-09 11:57:00• hírek • Szatmar.ro

Csak az FTC és az MTK hibátlan

A DVSC 70 percet egy, a Honvéd 40 percet kettős emberhátrányban játszott.

A magyar labdarúgó élvonal második fordulója után már csak két csapat mondhatja magát hibátlannak és értelemszerűen ők vezetik a bajnoki tabellát is. Hogy ez a két együttes a Ferencváros és az MTK, az némileg meglepetésként hat, ám ne feledjük: Magyarország két legeredményesebb együtteséről van szó.

A 28-szoros bajnok, viharos közelmúltat megélő Ferencváros a Paks után a Kecskemétet is 2-1-re győzte le. A fővárosiak Rósa révén már a 4. percben megszerezték a vezetést, majd némileg tétlenül nézték, hogy a Kecskemét egyik támadást a másik után vezeti, Tökölinek pedig a 44. percben sikerült is egyenlítenie Czizmadia hibája után. A szünet után tovább rohamoztak a lila-fehérek, de Tököli, Foxi és Lambulics nem tudott kifogni a remeklő Ranilovicon. Az utolsó negyed órára mintha elfáradtak volna a hazaiak, a Fradi fölénybe került és Liban Abdi 26 méteres bombájával meg is nyerték a találkozót.

Szintén viharosan indult a 23-szoros bajnok MTK és Honvéd találkozója: a hazaiak védője, Debreceni már a 9. percben a kiállítás sorsára jutott. A második félidő elején Cuerda is követhette csapattársát, így a kispestiek igen nehéz helyzetbe kerültek. Főleg, hogy Kanta góljával ekkor már vezettek a vendégek. Ám a piros-feketék kettős emberhátrányban is egyenlíteni tudtak Botis fejesével, de ez is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez, mivel Tischler a 73. minutumban megszerezte a három pontot a kék-fehéreknek.

Hasonló nehézségeken ment át a címvédő Debrecen is Pakson: Yannick már a 20. percben mehetett zuhanyozni. Kabát és Montvai góljaival ekkor már 1-1 volt az állás, sőt, Simac a 40. minutumban ismét vezetéshez juttatta a DVSC-t. A bajnok azonban kénytelen volt megelégedni egy ponttal, mivel Heffler hat perccel a vége előtt büntetőből egyenlített.

Grúz öngóljával Kaposváron nyert az Újpest, így továbbra is veretlen, akárcsak a Vasast sima hármassal hazaküldő Videoton.

Eredmények:
Kaposvár - Újpest 0-1
gól: Grúz (46., öngól)

Honvéd - MTK 1-2
gólok:
Botis (62.), illetve Kanta (10.), Tischler (73.)

Pápa - Szolnok 0-0

Haladás - Zalaegerszeg 0-0

Kecskemét - Ferencváros 1-2
gólok: Tököli (45.), illetve Rósa (4.), Abdi (87.)

Paks - Debrecen 2-2
gólok: Kabát (3.), Simac (40.), illetve Montvai (5.), Heffler (84., 11-es)

Győr - Siófok 1-0
gól: Alekszidze (69.)

Videoton - Vasas 3-0
gólok: Alves (48.), Elek (50.), Vojuvics (55.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: