2009-10-22 12:47:11• hírek • Szatmar.ro

Török-verésre készülnek

A Steaua és a Dinamo is tötök csapattal játszik, a CFR Prágában szerepel.

Az Európa-liga csoportkörének harmadik fordulója már több román csapat számára komoly választ adhat a továbbjutási esélyesekkel kapcsolatban. Főleg a hazai pályán játszó Steaua és Temesvár van pontszűkében, nekik mindenképpen nyerniük kellene a Fenerbahce illetve az Anderlecht ellen. A Dinamót a legutóbbi hazai veresége után szintén nem érintené jól egy újabb vereség, míg a Kolozsvári CFR a Sparta Prága otthonában megszilárdíthatja csoportmásodik helyét.

A Zágráb elleni hazai vereség után a Temesvár nem engedhet meg magának egy újabb pontvesztést a Dan Paltinisanu stadionban. A gond csak az, hogy az Anderlecht igen jó formában van, vezeti a csoportját és a hazai pontvadászatot. A belgák azt is elmondták, nem kizárt, hogy öt védővel állnak majd fel, a  cél, hogy aTemesvár ellen két meccsen négy pontot gyűjtsenek be. Persze Juhász Rolandék vélhetően azt sem bánnák, ha ennek a háromnegyede már csütörtökön megszületne. A belgák rengeteg sérüléssel küszködnek (van Damme, Zitka, Wasilewski, Polak, Frutos), így egy nagyon fiatal csapattal érkeznek a Bánságba, amelyben Mazuch és Saré 20 éves, a bajnokságban eddig négy gólt szerző Lukaku pedig 16(!). Ezzel szemben a hazaiak csak Cisovky szolgálataira nem számíthatnak.

A csoport másik meccsén a két pontos Ajax a három egységgel rendelkező Zágrábot fogadja.

Az F jelű kvartettben az előző fordulóban odahaza szintén vereséget szenvedő Dinamo a Galatarasay otthonában lép pályára. Annál a Galatánál, amely kilenc forduló alatt 25 gólt szerzett a török bajnokságban (amivel toronymagasan vezet) és amely eddigi kilenc bajnokijából hetet megnyert. Ennek ellenére Frank Rijkaard csapata a pontvadászatban csak a második a Fenerbahce mögött, míg a bukarestiek a hatodikok. A holland mester mellesleg igen érdekes kijelentést tett a Dinamóval kapcsolatban, szerinte ugyanis a piros-fehérek védelme jó, de támadásban hatástalanok. Ezen nem segít Niculae és Bratu hiánya,  a túloldalon viszont pályára léphet az eddig hat gólos Nonda, az öt találatig jutó Baros és a négyszer eredményes Kewell.



Nonda már hat gólnál tart


A másik találkozón a három pontos Panathinaikosz az Isztambulban bravúrral döntetlenező Sturm Grazot fogadja.

A H csoportban az eddig gólt sem szerző, de nem is kapó Steaua ezúttal nem hullajthatja el pontjait a török rekordbajnok Fenerbahce ellenében. A Ghencea stadionban ezúttal már szurkolók is megtekinthetik a meccset, a vendégeknek a hírek szerint 1500 fanatikus szorít majd. A „kanárik" remekül kezdték a bajnokságot, az első nyolc fordulóban egyaránt nyerni tudtak, csak a hétvégén torpantak meg, ennek ellenére vezetik a tabellát. Az EL előző fordulójában Tiraspolban nyerni tudtak, így egy ponttal többet gyűjtöttek, mint a Steaua és egy esetleges újabb győzelemmel kiküszöbölhetik az első fordulóban elszenvedett vereséget. Mindkét mesternek főhet a feje, ugyanis egy sor játékosra (Stancu, Ionescu, Tanase, Marid, Petre, Emeghara illetve Sentürk, Güiza, Deivid) nem  számíthatnak sérülés miatt.

A csoport másik találkozóján a Twente megszilárdíthatja vezető pozícióját, ehhez a Sheriffet kell legyőznie Tiraspolban.

Végezetül a K jelű négyesben a kötelezőt eddig hozó Kolozsvári CFR Prágában sem számít esélytelennek a Sparta ellen. Bár a csehek korábban rendszeres részvevői voltak a BL-csoportkörnek, az utóbbi években jelentősen visszaestek. Ennek ellenére  a taktikailag fegyelmezett, a fizikai küzdelemre építő játékukkal bárkinek a dolgát képesek megnehezíteni, a jóval kreatívabb és lendületesebb CFR azonban akár nyerhet is Prágában, de az egy pont is közelebb vinné őket a kupatavaszhoz, főleg, amennyiben a másik meccsen a PSV legyőzi a Köbenhavn csapatát.

A csoport: Temesvár - Anderlecht  22.00 Sport.ro
Ajax - Dinamo Zágráb

F csoport: Galatasaray - Dinamo 22.00 ProTv
Panathinaikosz -Sturm Graz

H csoport: Steaua - Fenerbahce 20.00 ProTv
Sheriff Tiraspol - Twente

K csoport: Sparta Prága - Kolozsvári CFR 20.00 Sport.ro
PSV Eindhoven - Köbenhavn

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: