2013-03-13 17:37:52• hírek • Kocsis Zoltán

Csak a negyedik negyedben tudott nyerni a VSK Temesváron

fotó: Szatmár.ro archívum
fotó: Szatmár.ro archívum

Az végeredmény által sugalltnál jóval izgalmasabb és szorosabb meccset vívott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata Temesváron az élvonalbeli bajnokság szerdai fordulójában. Jól példázza mindezt, hogy a két együttes egyaránt két negyedet nyert meg, a VSK pedig az utolsó tíz percben tudta csak leszakítani magáról a hazaiakat.

Dan Fleseriu mester a Utahya Drye, Orosz Andrea, Dara Kovacsevics, Annemarie Parau, Shanika Freeman kezdőötöst küldte a pályára. A lányok pillanatok alatt válaszoltak a Temesvár nyitó kosarára, majd a két csapat fej fej mellett haladt. A vendéglátók 22-17-es vezetésénél volt először öt pont a két gárda között, ám Parau két hárompontossal pillanatok alatt fordított. Ennek ellenére a temesváriak egy pontnyi előnnyel (24-23) zárták a negyedet.

A második játékrész elején a bánátiak elléptek 29-23-ra, ám a VSK 33-34-nél Freeman büntetőivel fordítani tudott - és már nem is adta ki kezéből a vezetést. A nagyszünetben 43-35 volt a partiumiak előnye.

A pihenő után a VSK 49-39-re lépett el, ám a temesváriak hősiesen küzdöttek és a negyed végére már csak két pont volt a hátrányuk.

Az utolsó tíz perc tehát 54-52-es szatmári előnnyel és egy pazar VSK-sorozattal indult: Freemanék 14 pontot szórtak zsinórban, egyszersmind több, mint hét és fél perces kosárszünetre késztetve a hazaiakat. Az utolsó percekben aztán már senki fenyegette a VSK győzelmét, Antoinette Thompson pedig beállította a 72-60-s végeredményt.

A Román Kosárlabda Szövetség honlapja szerint a VSK következő meccse március 19.én, kedden lesz, akkor a címvédő Targoviste látogat az Ady Endre utcába.

Temesvár - Szatmárnémeti VSK 60-72 (24-23, 11-20, 17-11, 8-18)
A VSK pontszerzői: Freeman 26 pont, Parau 13, Whittington 8, Drye 7, Kovacsevics 6, Orosz 5, Szlimák 4, Ardeleanu 3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: