2009-07-24 00:24:10• hírek • Szatmar.ro

Csak a meleg miatt izzadt meg a Steaua

Az Újpest a második félidőre ismét az öltözőben ragadt, 2-1-es vereség lett belőle.

Az Európa-liga második selejtezőkörének keretein belül megrendezett két találkozó sajnos szinte háttérbe szorult az azt körülvevő események miatt, ám a sportszempontból a legfontosabb tény, hogy a Steaua kettős győzelemmel jutott túl az Újpesten. Megérdemelten, sőt, könnyedén.

A két gólos hátrányból indító hazai lilák a találkozó elején aktívabbak voltak, a kapujuk elé szögezték a vendégeket, akik azért annyira nem akartak kitámadni, inkább kivárásra játszottak. A hazaiak támadásai inkább esetlegesek, mint kidolgozottak voltak, ennek ellenére nem voltak veszélytelenek, amihez Tatarasanu kapus meglepő bizonytalansága is hozzájárult. Ám amikor kellett, akkor biztosan öklözte Tisza lövését. A Steaua kontrákra játszott, Székely és Nicolita aktívak voltak a két szélen, ők hozták össze a románok első helyzetét is, melyet utóbbi egy szép, de kevésbé hatékony megmozdulással fejezett be.

A félidő második felében aztán fokozatosan eltűnt a hazai fölény, a Steaua egyre inkább kiegyenlítette a játékot. Ekkor látszott, hogy játékosai technikásabbak, gyorsabbak és taktikailag is felkészültebbek.

A szünetben aztán kiderült, a hazai ultrák is eléggé felkészültek és pirotechnikai eszközökkel kezdték dobálni a vendégeket, akik a kerítésre mászásban látták a megfelelő „tiltakozási lehetőséget ", emiatt a második játékrész negyed órával késett.

 

Akárcsak egy héttel korábban, Bergodi ezúttal is cserélt a szünetben, Bikfalvi helyett Onicas állt be középpályára. Nem tudni, hogy ez a magyarázat, vagy az olasz szakember motivációs készsége (urambocsá szaktudása), de a Steaua ismét újjá éledt, míg az Újpest visszaesett. Ennek logikus következménye az 58. percben jött el, amikor egy gyors akció végén Stancu került a kapu elé. Balajcza még védeni tudta a lövését, ám a kipattanó Székely elé került, aki üres kapuval szemben nem hibázott. Újabb nyolc perc elteltével már kettő volt a Steaua előnye, miután Stancu beadását a néhány perccel korábban beálló Grzelak fejelte a hálóba. Ezzel a találattal végképp elszállt az Újpest minden reménye. Ha volt egyáltalán.

McStay mester ekkor elérkezettnek látta az időt, hogy pályára küldje Foxit, a közép-afrikai köztársaságbeli játékos pedig új színt vitt a lilák játékába (Bergodi a meccs után el is mondta, nem érti, miért nem volt kezdő a színesbőrű játékos). A 81. percben egy szöglet után Vaskó maradt üresen és közelről nem vétette el a célt, megszerezvén a magyar csapata szépítő találatát, ami szépségtapasznak is kevés.



Vaskó fejese a szépítést jelentette


A két csapat között 180 percen keresztül akkora volt a különbség, hogy az ember el sem hiszi, hogy magyar csapat néhány évvel ezelőtt még képes volt megverni egy Manchester Unitedet, vagy kiverni egy Fenerbahcét, Olympiakoszt vagy Anderlechet. Igaz, ennek már több mint tíz éve, a kérdés pedig nem az, mikor lesz hasonlóra példa, hanem, hogy hol a lejtő alja.

A Steaua tulajdonképpen könnyedén jutott tovább Magyarország második legkedveltebb csapatát verve és magabiztosan várhatja a skót Motherwellt, amely egy 0-1-re elveszített mérkőzés után 8-1-re szabályosan lemészárolta az albán Flamurtarit.

A másik pályára lépő magyar csapat, a Haladás szintén nem tudott élni paraszthajszálnyi továbbjutási esélyével és búcsúzott az európai porondtól. A dolog jó oldala, hogy a 0-3-as vereség után Szombathelyen legalább nem kapott gólt és nem szenvedett vereséget. A rossz viszont, hogy ezúttal is a svédek álltak közelebb a győzelemhez, Rózsa kapus több bravúrt is kénytelen volt bemutatni, hogy megőrizze a 0-0-ás eredményt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: