2007-05-16 18:27:41• hírek • Tamás Jakab

Drágultak az ingatlanok

 Románia EU-s csatlakozása óta jelentősen emelkedtek a szatmári ingatlanárak is.
A Szatmár.ro információi szerint az ország Európai Uniós csatlakozása óta lényegesen megdrágultak a szatmárnémeti ingatlanok.

 

A Szatmár.ro több szatmári ingatlanügynökséget is megkeresett az ingatlanárak drágulásának mértékével kapcsolatban, és mindenhol elismerték, valóban megemelkedtek az árak. Azonban arra nézve, hogy az áremelkedés milyen szintű volt, ügynökségtől függően eltérő válaszokat kaptunk.

Az Alexa Ingatlanügynökség tájékoztatása szerint az árak mintegy 50 százalékkal emelkedtek, aminek köszönhetően jócskán visszaestek az eladások, és leginkább lakást szeretnének vásárolni az érdeklődők. Elmondásuk szerint a jelenlegi tarifákkal nem képesek lépést tartani a vásárlók. Az Interhaus Ingatlanügynökség szerint is jól érzékelhetően megemelkedtek az árak, de a drágulás szintje nem éri el az 50 százalékot. Természetesen az áremelkedés nem csak a lakásokra érvényes, hiszen a telkek viszonylatában is megfigyelhető a jelenség. Szerintük manapság leginkább a telkek fogynak, mivel nagyon sok vásárló úgy vélekedik, ha nincs pénz házra, legalább a telek legyen meg.

Az áremelkedés jellemző a vidéki ingatlanokra is, főleg a városhoz közeli településeken ugrottak jelentősen a tarifák. Az ingatlanügynökségek egybehangzó véleménye szerint az év folyamán még további drágulás várható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: