2008-11-16 21:29:45• hírek • Csenteri Judit

Csökken az ingatlanok ára

A fővárosi ingatlanbefektetők 15-25 százalékkal csökkentették áraikat, a telkek esetében pedig akár 50 százalékos visszaesésekkel is lehet találkozni.

Az árakban bekövetkezett csökkenések okai legfőképpen azok, hogy a befektetőknek az elmúlt 3-4 hónap során egyetlen üzletet sem sikerült végrehajtani.

Amióta a likviditási, készpénzkészletbeli problémák egyre nagyobb gondot jelentenek mind a befektetők, mind a beszerzők körében, az ingatlanok ára - legyen szó bár lakhatási, vagy irodai céllal épített ingatlanról - folyamatos csökkenésben van. Azonban nem csak az ingatlanok ára, hanem a telkek értéke sem marad érzéketlen a világválság kihatásaira: egyes esetekben akár 50 százalékos visszaesésekkel is lehet számolni.

Az Eurometropola elemzői szerint az árvisszaesések, mindenféle ingatlant figyelembe véve, átlagosan 15-25 százalékosak voltak. A főváros egyes részein például, amíg három hónappal ezelőtt 17 ezer eurót kértek egy iroda havi béréért, addig mára ezt már 13 ezer eurós értéken is kiadják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: