2012-09-11 11:59:46• hírek • Kocsis Zoltán

Csak a katalógusban volt öt csillagos a török szálloda

A katalógusban még minden szép! Képünk illusztráció!
A katalógusban még minden szép! Képünk illusztráció!

Az elmúlt időszakban több panasz is érkezett a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hatósághoz különböző utazási irodák tevékenysége ellen - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Valentin Breban, az intézmény igazgatója.

Ezek közül eddig egy esetben sikerült lezárni a vizsgálatot, a többi esetben a hatóság munkatársai azt várják, hogy a telefonos bejelentést személyes panasztétel kövesse. Ami a lezárt esetet illeti, a panaszos egy hét napos, két felnőtt és egy gyerek számára vásárolt üdülőjegyet egy törökországi, öt csillagos szállodába, összesen 1300 euróért. Ami azonban a katalógusban pazarul nézett ki, az a helyszínen lehangoló és felháborító volt: törött ajtók és mosdók, koszos törölközők, penészes fal fogadta a pihenni vágyókat.

A panaszos mindent fényképpel dokumentált, majd miután az utazási iroda nem reagált a panaszaira, a fogyasztóvédőkhöz fordult. A Hatóság megalapozottnak nyilvánította a panaszt, minek hatására az utazási iroda hajlandó volt 120 eurós kártérítést fizetni. Emellett figyelmeztetésben is részesült.

Breban elmondása szerint a telefonos panaszok egy görögországi üdülőhelyre vonatkoztak és várják a személyes panasztételt.

Egy másik lakossági bejelentésben a panaszos azt kifogásolta, hogy az egy éve négyezer lejért vásárolt konyhabútora jelentősen meghibásodott: a zárak nem zárnak, az ajtók esnek le. Miután az üzlet, ahol a bútort vásárolta, egy hónapig hitegette, hogy helyrehozza a kárt, a fogyasztóvédelemhez fordult. A hatóság fellépésére a cég két napon belül kijavította a hibákat, így megúszta egy figyelmeztetéssel.

Augusztus második felében elvégzett tematikus ellenőrzések során a kozmetikai szerek, elsősorban a napvédelmi kozmetikumok voltak a célkeresztben. Összesen tíz Szatmár megyei forgalmazót ellenőriztek a szakemberek, a szemügyre vett termékek értéke 9018 lej volt. Négy forgalmazó esetében összesen nyolc figyelmeztetést és két bírságot róttak ki, négyezer lej értékben.

Három szatmárnémeti forgalmazónál hiányos volt a termék ismertetőinek fordítása, két forgalmazónál pedig az ún. „fogyasztók telefonszáma" (0800 080 999) valamint a Fogyasztóvédelmi Hatóság elérhetősége nem volt feltüntetve. Két forgalmazónál lejárt szavatosságú termékekre - körömlakk és arcfesték - bukkantak, ezeket kivonták a forgalomból. Ezen termékek ára 249 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: