2010-01-25 13:59:59• hírek • Gozner Gertrud

Csak a helyettesítő tanárokat bocsátják el

Szatmárnémetiben valószínűleg három tanügyi intézményt fognak szeptembertől megszüntetni - fejtette ki Mariana Popa főtanfelügyelő a Prefektúra keretén belül működő Társadalmi Dialógus Bizottság ülésen.

A kormány által előírt átszervezések során Szatmár megyében a végleges adatok alapján 461 poszt kerül felszámolásra, azonban az elbocsátandó személyek száma ennél jóval kevesebb lesz - nyugtatott meg mindenkit a főtanfelügyelőtől. Igyekszünk megtalálni a legfájdalommentesebb megoldást, hogy minél kevesebb tanerőtől kelljen megválnunk- tette hozzá.

Ennek érdekében elsőként a be nem töltött állásokat szüntetik meg a megyében, valamint ősztől nem hosszabbítják a helyettesítő tanárok munkaszerződését. Ezek a rendelkezések azonban csak szeptember elsejétől lépnek életbe, ugyanis addig a pedagógusoknak szerződéseik vannak - magyarázta Popa.

A tanfelügyelőség a maga részéről igyekszik alaposan felmérni minden iskolának a helyzetét, többek közt a diákok létszáma és a rendelkezésre álló a helyiségek szempontjából. Minden igazgató maga dönti el, hogy milyen átszervezéseket lehet foganatosítani az általa vezetett intézményekben - nyilatkozta a főtanfelügyelő.

A címzettes tanárok semmiképp nem vesztik el az állásukat, hanem az átszervezés során más katedrákra irányítják át őket, vagyis egy másik iskolában fognak állást kapni. Ez a folyamat már februárban kezdetét veheti - tette hozzá a szakember. Egyúttal igyekeznek hatékonyabbá tenni az oktatást, ami azzal járhat, hogy ki fogják terjeszteni a tanárok iskolai feladatait. Az elbocsátásra kerülő személyeknek pedig átképzési lehetőséget ajánlanak fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: