2012-10-11 18:15:21• hírek • Szatmar.ro

Egészségügyi kezelésre utazna az Olimpia

Péntek délután Kolozsváron vetne véget pocsék sorozatának az Olimpia labdarúgócsapata: három vereség után szeretné mindhárom pontot begyűjteni a Kolozsvári Sanatatea otthonában.

A szatmári sárga-kékek lejtmenete a Román Kupában kezdődött, amikor 6-0 arányban kikaptak az élvonalbeli Rapid otthonában. Ezt egy Pankotán elszenvedett 1-0-ás vereség követte, majd a legutóbbi fordulóban ugyanilyen arányban nyert a Dés Szatmárnémetiben - megszakítva ezzel az Olimpia 22 meccs tartó hazai veretlenségi sorozatát.

„Határozott győzelmi szándékkal utazunk Kolozsvárra! Most már ideje lenne nyerni, de nincs is más alternatíva. Ha most sem győzünk, akkor lassan elmegy a szekér, a célunkat már nagyon nehéz lesz megvalósítani. Ezért mindent meg kell tennünk a sikerért, mert igazából csak ez segítené át a csapatot ezen a holtponton, és adna lendületet a folytatásban. Most kiderül, van-e tartása a csapatnak, és hogy ki mennyit is ér valójában", mondta az elutazás előtt határozottan Csík Tibor vezetőedző. Az egykori legendás védő feje azonban amiatt is fájhat, hogy eltiltás miatt nem számíthat Marinasra, míg Micas hátfájdalmak miatt kényszerül kihagyni a meccset.

Nem az Olimpia mellett szól, hogy a tavaly 3-1-es vereséget szenvedett a kincses városban a Sanatatea ellen. A „zöld vírusok" becenévre hallgató együttes azonban idén meglehetősen változatosan teljesít. Előbb 1-0-ra nyerni tudtak Pankotán, odahaza viszont kikaptak 2-1-re a Déstől. Az Aranyosmeggyes elleni 3-1-es győzelmet egy nem mindennapi, 8-4-es vereség követte Zilahon, majd gól nélküli döntetlent értek el a Jiul ellen.

Szintén a hazaiak esélyeit növelheti, hogy a mérkőzést a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sportparkjában található pályán rendezik meg, amelynek nem a legjobb minőségű a talaja.

Az 5. csoport hetedik fordulójában egy igazi rangadóra is sor kerül: az eddig százszázalékos Vajdahunyad a második helyezett Fugyivásárhelyet fogadja.

A VII. forduló programja:
Kolozsvári Sănătatea-Szatmárnémeti Olimpia
Aranyosgyéresi Seso-Petrozsényi Jiul
Dési Unirea-Borossebesi Naţional
Pankotai Şoimii-Tordai FCM
Máramarosszigeti Plimob-Gyulafehérvári Europa
Szombat: Vajdahunyadi FC-Fugyivásárhelyi CS
A Zilahi FC áll.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: