2013-03-06 09:24:49• hírek • MTI

Csak a barátját kísérte a rendőrségre a brit Batman

Mégsem hajtott végre "szuperhőstettet" az a brit férfi, aki Batmannek öltözve "leadott" a rendőrségen egy bűnözőt a múlt héten. Kiderült, hogy régi barátja a körözött férfi, ráadásul az önmagát feladó bűnöző maga kérte meg "Batmant", hogy kísérje el a rendőrségre, így nem kellett bajlódnia sem elfogással, sem őrzéssel a szuperhősnek.

Batman az ITV brit tévének adott interjúban felfedte valódi kilétét. Mint kiderült, a szuperhős jelmezében egy 39 éves férfi, Stan Worby ballagott be Bradford városában a rendőrkapitányságra a 27 esztendős körözöttel. Jelmezt nem azért viselt, hogy gyermeteg módon hősként tetszelegjen, hanem mert előzőleg focimeccsen volt Londonban, és arra "kiöltözött". A mérkőzésen volt, amikor telefonált neki körözött cimborája, és elmondta, úgy döntött, feladja magát, de kérte, hogy kísérje el Worby, amit ő meg is tett, amint visszaért Bradfordba. Nem öltözött át, és a Batman-jelmez adta az ötletet a vicchez, hogy abban szolgáltassa be barátját.

"Ezt maguknak fogtam" - mondta a rendőrség recepcióján Batman-Worby a meglepett ügyeletesnek, és egy pillanat múlva eltűnt "denevéremberként" az éjben. A szuperhős "fogását" amúgy betörésért körözték.

A The Daily Telegraph című brit lap az eset kapcsán megjegyzi, hogy bőven kószálnak szuperhősnek öltözött férfiak Nagy-Britannia utcáin, akik Worbyval ellentétben valóban a bűnt akarják üldözni és hős jótevő szerepében tetszelegni. Nem sok szerencséjük van. Többségük hiába küszködik, hogy őrjáratain bűnözőre akadjon, ráadásul előfordul, hogy ők kerülnek rács mögé. Így járt egy 21 éves walesi férfi, aki nindzsának öltözve mászkált Walesben, és házi készítésű fakardját valódi fegyvernek vélték rendőrök. Az esetből bírósági ügy lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: