2009-01-27 00:46:57• hírek • Szatmar.ro

Csak a 15. hely marad

Spanyolország elleni vereségével csak a 15. helyért küzdhet Románia.

A román férfi kézilabda válogatott 40-32 arányú vereséget szenvedett Spanyolország ellen a horvátországi világbajnokságon, így már csak a 15. helyért meccselhet kedden. Nem vár rá könnyű ellenfél a háromszoros világbajnok Oroszország személyében.

 

A 2005-ös tunéziai világbajnokságon győző Spanyolország hatalmas meglepetésre nem jutott be az idei torna legjobb 12 csapata közé, így csak az Elnök-kupáért küzdhet, melyben eddig valósággal átgázolt Ausztrálián és Argentínán.

A Románia elleni meccsen azonban nem kezdtek valami jól a spanyolok, megengedve ellenfelüknek, hogy néhány percre átvegye az vezetést. Ám a hispánok lassan magukra találtak, egyszerű játékuk egyre eredményesebbé vált és megfordították az eredményt, sőt, öt gólos előnyre is szert tettek. A román csapat egy időkérés után feljött két gólra, annak ellenére, két hetest is elhibáztak és kapusaik sem fogtak ki túl jó napot.

A második félidőben szintén jól kezdtek a románok, ám idővel egyre inkább leszakadtak. Elől sok labdát eladtak, ziccereket hibáztak el, miközben a spanyolok minden hibát büntetve tíz gólra is elhúztak, végül pedig 40-32 arányban győzni tudtak.

Ezzel pedig eldőlt, hogy Románia kedden a háromszoros világbajnok Oroszországgal mérkőzik a 15. helyért.

Eredmények:
Elnök-kupa, I. csoport:

Spanyolország-Románia 40-32, Kuvait-Ausztrália 27-24, Argentína-Kuba 30-23
II. csoport:
Algéria-Szaúd-Arábia 30-27, Tunézia-Brazília 34-33, Oroszország-Egyiptom 27-31

http://www.croatia2009.com

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: