2010-06-12 18:40:49• hírek • Szatmar.ro

Csak Enyeama okozott gondot Maradonának

A nigériai kapus bravúrok sorát mutatta be, így az argentinok „csak" egy góllal nyertek.

Miközben az 19. labdarúgó világbajnokság A csoportját az első nap után X csoportra is keresztelhetnénk, addig a B jelű kvartettben Dél-Korea után Argentína is begyűjtötte a három pontot. Nigéria, az utolsó húsz percet leszámítva, nem tanúsított különösebb ellenállást, kivéve Vincent Enyeama kapust.

Az izraeli Hapoel Tel-Aviv hálóőrének sikerült az a bravúr, ami szinte egyetlen más kollégájának sem az idén a világon: megállította a Barcelona és a Real Madrid gólkirályait, Lionel Messit és Gonzalo Higuaint. A katalánok apró varázslójának azonban mégis sikerült hozzájárulnia csapata góljához: az ő csavarását tornászta szögletre Enyeama a hatodik percben, az ezt követő pontrúgást viszont Heinze előre vetődve befejelte.

Előtte Higuain már kihagyta a Messi passza után kialakult helyzetet, a folytatásban pedig főszereplővé lépett elő a 29 esztendős afrikai hálóőr: a 17. percben Messi újabb csavarását, a 20. minutumban Higuain közeli lövését, a 37.-ben pedig Messi újabb lövését védte bravúrral. Eközben Nigéria szinte csak a védekezéssel foglalkozott, de amint a helyzetek száma is jelzi, ezt sem valami komoly hatékonysággal tette. Támadásban teljesen súlytalanok maradtak a „Szuper Sasok", egyedül Obasi keresztbe eldurrantott löketét lehetett feljegyezni.

A második félidő sokáig nem hozott semmi újat, az argentinok nem nagyon erőltették a gólszerzést, ám amikor a türelmes passzolgatások után mégis helyzetbe kerültek, Enyeama megálljt parancsolt. Higuain és Messi egy az egyben sem tudtak túljárni az eszén. Aztán a túlságosan elkényelmesedő argentinok ellen három csereember, Martins, Odemwingie és Uche végre életet lehelt a nigériai támadó szekcióba. Bár mindhárman helyzetbe tudtak kerülni, Romero kapusnak csak Martins lövésénél kellett védenie, míg Ayegbeni bombája kevéssel kerülte csak el a kaput.

A találkozó elején azt lehetett érezni, hogy Argentína akkor lő gólt, amikor csak akar, ám a pocsék helyzetkihasználásra a végén könnyedén ráfázhatott volna. Nem tudni, ez koncentrációs probléma, de talán akkor sem járunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk: a rengeteg klasszis mintha nem a földön járna. Nigériától igazából nem tudni, mit lehet várni a későbbiekben, mivel a védekezés soha nem volt az erőssége, támadásban pedig csak az utolsó 20-25 percben mutatott olyat, amit a szurkolók elvárnak. Lars Lagerback szövetségi kapitány talán elgondolkodhat a kezdőcsapat átszervezésén is.

Ha már a szövetségi kapitányoknál tartunk: Diego Maradona győzelemmel mutatkozhatott be tehát a világbajnokságon, ám egy igen súlyos felismerést is tehetett: elfelejtett meghívni a keretbe egy jobb oldali védőt. Miközben a zseniális Javier Zanetti kénytelen a tévéből nézni a tornát, addig Jonas Gutierez ismerkedhet a jobb oldali védő poszt szépségeivel. Miközben ő tulajdonképpen klasszikus bal oldali szélső középpályás...

Argentína - Nigéria 1-0
gól:
Heinze (7.)
Argentína:
Romero - J. Gutiérrez, Demichelis, Samuel, Heinze - Verón (Maxi Rodríguez, 76), Mascherano, Di María (Burdisso, 85.) - Messi - Tévez, Higuaín (D. Milito, 79.)
Nigéria: Enyeama - Odiah, Yobo, Shittu, Taiwo (Uche, 75.) - Kaita, Etuhu, Haruna - Obasi (Odemwingie, 60.), Yakubu, Obinna (Martins, 53.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: