2011-01-09 16:07:16• hírek • Szatmar.ro

Csak 60 szabad munkahely van

Az elmúlt időszakhoz viszonyítva jelenleg keresnek a legkevesebb munkaerőt a megye különböző cégei.

A Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség legújabb adatai szerint a megyében mindössze 60 darab szabad állás van meghirdetve és mindegyik Szatmárnémetiben van.

Nem meglepő, hogy az egyetemi diplomásokra most sincs szükség, a középiskolai tanulmányokat azonban majdnem minden esetben megkövetelik. Csupán kilenc állásra keresnek szakképzetlen munkásokat.
Az ajánlatokat illetően változatlan a helyzet, most is a textilipar hódítja a legnagyobb teret. A 60 szabad munkahelyből 50 a varrodaiparban van. Ezen kívül biztonsági őrt, péket, szociális munkást, minőségi ellenőrt, árufeltöltőt elárusítót, cukrászt keresnek.

A Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség külföldi munkaajánlatai azonban változtak, eddig ugyanis sok egészségügyi szakembert kerestek, most viszont inkább zöldségtermesztésben és a farmon való tevékenységek terén lehet elhelyezkedni. Dániában ilyen munkára 50 személyt alkalmaznának. Észtországban 1-1 mérnököt kerestek több ágazatban, de 10 személyt alkalmaznak bőr-festésre is. Szlovéniában 4 kőművesre és 8 lakatosra van szükség.


Kevés munkaerőre van szükség a megyében
Kevés munkaerőre van szükség a megyében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: