2018-04-17 08:13:01• hírek • Oszkó Viktória

Critical Mass Szatmárnémetiben: nyeregbe, bringások!

Szatmárnémetiben a Föld napja alkalmából minden évben kerékpáros felvonulást szervez az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) és a ProRacers.

Idén sincs ez másként: április 22-én újra nyeregbe pattanhatnak a biciklizés és a mozgás szerelmesei, hogy egy kijelölt útvonalon haladva rövid kikapcsolódáson vegyenek részt. Családdal, barátokkal tökéletes vasárnapi program lehet bárki számára, hiszen a Föld Napja mindig kiváló alkalom arra, hogy találkozzunk, beszélgessünk és megmutassuk a világnak, hogy milyen sokan is vagyunk.


Márk-Nagy János, az EKE szatmárnémeti vezetője elmondta, a cél az, hogy minél több kerékpárost hozzanak ki az utcára, hogy bejárják a választott útvonalat. Hozzátette, több dolog is van, amire érdemes fokozott figyelmet fordítanunk, éppen ezért a rendezvény előtt a Helyi Rendőrség láthatósági mellényeket fog osztani, ezzel is külön felhívva a figyelmet a biztonságos közlekedésre.


A megmozdulással részben a környezetbarát közlekedés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők, emellett pedig az emberiség számára nagy kihívást jelentő környezeti problémákra is, köztük az egyik legdrasztikusabbra, a mikroműanyag-szennyezésre. Az idei Föld Napja kiemelt témája tehát nem más, mint hogy: "Vessünk véget a műanyag-szennyezésnek!"


A Critical Mass rendezvényen a kerékpárosok egy előre meghatározott útvonalon haladnak, amely a régi főtéren ér véget – ott emelik majd a fejük fölé kerékpárjukat, ami a Critical Mass rendezvények jellemző mozzanata.


A kerékpáros felvonulás 10.00-kor kezdődik, útvonala pedig a következő: Régi Főtér (Római-Katolikus Székesegyház előtti parkoló) – Kazinczy (Stefan cel Mare) u. – Ady Endre (Perényi) u. – Magyar (Rodnei) u. – Teleki (Avram Iancu) u. – Sugárút (Traian) – régi főtér.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: