2011-11-01 14:27:48• hírek • Samsungsport.hu

Aranylabda: Messi harmadszor vagy Ronaldo másodszor?

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football kedd reggel közzétette annak a 23 játékosnak a névsorát, akik elnyerhetik a 2011-es FIFA Aranylabdát január 9-én.

A díj odaítéléséről - 2010 után másodszor - a nemzeti válogatottak szövetségi kapitányai és csapatkapitányai, valamint a France Football szakértői döntenek. Korábban a FIFA Év Játékosa és a France Football Aranylabdája két külön díj volt, de tavaly összeolvadt a kettő.

A döntésre január 9-én Zürichben egy nagyszabású gála keretein belül kerül sor. A FIFA Aranylabda mellett kiosztják az Év Edzője-, és az év női játékosa-díjakat, valamint a Puskás-díjat, amellyel az adott időszak legszebb gólját ismerik el. Az Aranylabda-és a Puskás-díj jelöltjeit tovább szűkítik december 5-én, ekkor kerül nyilvánosságra az a három játékos, illetve három gól, amely a legrangosabb elismerésért versenyben marad.

Az idei huszonhármas listán talán nincsenek akkora meglepetések. Lionel Messi, aki tavaly viszont talán kissé meglepő módon ismételt, természetesen megint ott van a jelöltek között. Akárcsak a spanyol La Liga gólrekordját megdöntő Cristiano Ronaldo. A Real Madridot öt, a Barcelonát nyolc játékos képviseli a legjobbak között. A díj odaítélésénél nemcsak a pályán, hanem az azon kívül bemutatott erények is számítanak, valamint a sportemberi magatartás.

Lionel Messi már kétszer kapta meg a díjat

Az Év Edzője díj esélyesei között ott találjuk a spanyol (Del Bosque), a Copa América-győztes uruguayi (Tabarez) és a német válogatott (Löw) szövetségi kapitányát. A klubedzők közül a BL-győztes Guardiola, ellenfele, Sir Alex Ferguson, a portói sikeredző, Villas-Boas, aki azóta a Chelsea-t vezeti, és természetesen a spanyol kupagyőztes José Mourinho is a tíz jelölt között van.

Szomorú véletlen, hogy az Aranylabda-szavazás esélyeseinek nyilvánosságra hozatala alig egy nappal az egyetlen magyar aranylabdás, Albert Flórián halálát követően történt.

A 2011-ES FIFA-ARANYLABDA VÁROMÁNYOSAI:
Éric Abidal (francia, Barcelona) Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid/Manchester City) Karim Benzema (francia, Real Madrid) Iker Casillas (spanyol, Real Madrid) Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) Dani Alves (brazil, Barcelona) Samuel Eto’o (kameruni, Internazionale/Anzsi Mahacskala) Cesc Fabregas (spanyol, Arsenal/ Barcelona) Diego Forlán (uruguayi, Atlético Madrid/Internazionale) Andrés Iniesta (spanyol, Barcelona) Lionel Messi (argentin, Barcelona) Thomas Müller (német, Bayern München) Nani (portugál, Manchester United) Neymar (brazil, Santos) Mesut Özil (német, Real Madrid) Gerard Piqué (spanyol, Barcelona) Wayne Rooney (angol, Manchester United) Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München) Wesley Sneijder (holland, Internazionale) Luis Suárez (uruguayi, Liverpool) David Villa (spanyol, Barcelona) Xabi Alonso (spanyol, Real Madrid) Xavi (spanyol, Barcelona)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: