2012-04-24 08:52:55• hírek • MTI

Crin Antonescu békülne az RMDSZ-el

Kormányon maradhatna a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) akkor is, ha az Ungureanu-kabinet elbukik az ellene beterjesztett bizalmatlansági indítványon - derült ki Crin Antonescu ellenzéki államfőjelölt nyilatkozatából, amelyet a Gandul című napilap közölt.

A szociálliberális pártszövetség (USL) társelnöki tisztségét betöltő liberális politikus szerint az USL a saját miniszterelnök-jelöltje, Victor Ponta szociáldemokrata pártelnök számára kér majd kormányalakítási megbízást, ha a héten szavazásra bocsátandó bizalmatlansági indítványon sikerül leváltani Razvan Mihai Ungureanu kormányát.

Antonescu a Gandulnak adott interjúban kifejtette: ha a bizalmatlansági indítvány "átmegy", az USL az egyetlen politikai erő, amely ki tud alakítani egy parlamenti többséget, és el tudja kormányozni az országot az őszi parlamenti választásokig.
A liberális politikus nem zárta ki, hogy egy ilyen politikai konstrukcióban az RMDSZ is részt vegyen. "Őszig semmi sincs kizárva. Mi arra törekszünk, hogy az őszi parlamenti választásokon abszolút többséget szerezzünk, és azt követően USL-kormány alakuljon" - mondta Crin Antonescu.

Az USL-t alkotó pártok vezetői korábban több ízben üzenték az RMDSZ-nek, hogy ne számítson kormányzati részvételre, amikor ők átveszik a hatalmat, miután a bukaresti kormányban részt vevő magyar szövetség nem volt hajlandó az év elején átállni az ellenzékhez, és előrehozott választásokat kiprovokálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: