2010-04-06 13:27:22• hírek • Szatmar.ro

Crabzilla, az élő szörny

Megérkezett Belgiumba Európa legnagyobb rákja, a japán óriásrák.

Van akinek piros tojást, van akinek egyéb ajándékot hoz a Húsvét, a belgiumi Blankenbergében található Sea Life Centernek például egy japán óriásrákot hozott.

A Crabzilla névre hallgató, sci-fi és horror filmek hőseire emlékeztető Macrocheira kaempferi-t, azaz japán óriásrákot a tavaly fogták ki a Csendes óceánból, innen került az angliai Birminghambe. Mivel azonban az ottani akváriuma túl kicsinek bizonyult, Crabzilla átkerült a csatorna túloldalára, a blankengergei Sea Life Centerbe.

A japán óriásrák Földünk legnagyobb rákja, egyben legnagyobb ízeltlábúja is. Az óriási pókra hasonlító állat kizárólag a Csendes óceánban, Japán partjai mentén él. A „felkelő nap" országában Takaashiganinak hívják.


Crabzilla, a japán óriásrák
Crabzilla, a japán óriásrák


Méterei megdöbbentőek: teste akkora, mint egy kosárlabda, lábai fesztávolsága elérheti a 4,5 métert is. Az óceánban 50-300 méter mélységben akár 100 évig is elélhet.

Crabzilla és rokonai mindenevők: az algáktól és a növényektől a puhatestűekig mindent fogyasztanak. Hogy ellenségeitől, például a tintahalaktól megmeneküljön, szivacsokat telepít testére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: