2015-02-18 02:00:34• hírek • Kocsis Zoltán

Courtois bravúrjai is kellettek a Chelsea-nek a párizsi pontszerzéshez

Két döntetlennel kezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorozata kedd este. A leglényesebb különbség azonban, hogy amíg Párizsban mindkét csapat gólt szerzett, addig Lvivben egyik sem.

Azok után, hogy a hétvégén nyolc gólt lőtt a Hamburgnak, kevesen gondolták volna, hogy az utóbbi évek egyik legeseménytelenebb nyolcaddöntője kötődik majd a Bayern München nevéhez. Pep Guardiola csapata toronymagas esélyesként lépett pályára Lvivben Mircea Lucescu Sahtar Donyeckje ellen is. Ennek megfelelően Schweinsteiger már a második percben próbálkozott, majd öt perccel később Robben nem találta el rendesen a labdát kedvező pozícióban, a 17. percben pedig Sevcsuk mentett a gólvonal elől Müller gurítása után. Az első húsz perc bajor fölénye után aztán az ukránok egyre inkább kiegyenlítették az erőviszonyokat - főleg igaz ez a második félidőre, hisz az első végén még 70%-os labdabirtoklást írhattak fel a statisztikusok a Bayern javára.

A második félidő viszont borzalmas játékot hozott, amely során egyik csapat sem lőtt kapura! Ez a 45 perc legfeljebb arról maradhat emlékezetes, hogy a hazaiak részéről Douglas Costa könyöklésért, Adriano pedig csúnya belépőért kaphatott volna piros lapot - aki kapott viszont, az a másik oldalon Xabi Alonso két sárga után.

A másik meccsen megismétlődött a tavalyi párosítás, akkor a Paris St. Germain hazai pályán 3-1-es győzelmet aratott a Chelsea ellen. Az összeállításokat böngészve megállapíthattuk, hogy a franciáknál mindössze egy francia, az angoloknál pedig két angol kapott szerepet.

Az az egy francia viszont, aki nem más, mint Blaise Matuidi a meccs egyik legjobbjának bizonyult. Az ő nevéhez fűződött a meccs első helyzete is, ám a 11. percben Courtois védte a fejesét, mint ahogy néhány másodperccel később Ibrahimovicét is. A franciák ezt követően is maradtak fölényben, a londoniak pedig nem akartak úgy járni, mint egy évvel korábban. Ilyen körülmények között a 36. percben a semmiből született a Chelsea vezető találata, amikor egy szabadrúgás után Ivanovics fejelt közelről a kapuba.

Az első félidő Ibrahimovic szabadrúgásával végződött, a második kis túlzással a PSG egyenlítő találatával kezdődött. Matuidi futott el a szélen, középre ívelt labdáját pedig Cavani bólintotta a kapuba. A Chelsea az egyenlítés után sem lett veszélyesebb, nem úgy a franciák: az 59. percben Courtois védett bravúrral Ibrahimoviccsal szemben, Lavezzi ismétlését pedig a védők blokkolták. Nem sokkal később Cavani fejelt kapu mellé, majd Matuidivel való kényszerítőzést követően csavart centikkel a kapu mellé az uruguayi. Az PSG az utolsó pillanatban is közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést, ám Maxwell beadása után Courtois ismét hatalmas bravúrral védte Ibrahimovic fejesét.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első meccs:

Sahtar Donyeck - Bayern München 0-0

Paris St. Germain - Chelsea 1-1
gólok: Cavani (54.) illetve Ivanovics (36.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: