2015-06-12 10:21:26• hírek • MTI

Copa America - Az argentinok és a brazilok az esélyesek

A Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona két sztárja, az argentin Lionel Messi és a brazil Neymar egymás ellen vezetheti csapatát a romániai idő szerint péntek hajnalban kezdődött chilei Copa America trófeájáért.

A 12 csapatos dél-amerikai kontinensviadalon, melyen Mexikó és Jamaica szerepel vendégként, a két kiváló csatár válogatottja, azaz Argentína és Brazília számít favoritnak. Dunga vezetésével a brazil együttes sorozatban tíz győzelmet aratott a torna rajtja előtt, ezeken a meccseken mindössze két gólt kapott, s közben olyan ellenfeleket múlt felül, mint éppen a nagy rivális Argentína, vagy Chile, Kolumbia és Franciaország.

A négyszeres aranylabdás Messi pályafutása első válogatottbeli diadalára hajt, a vb-ezüstérmes Argentína pedig hosszú sikertelen sorozatot zárhatna le, bár 14 Copa Americán győzött, de a legutóbbi sikere 22 éve született. Végső győzelmével ráadásul utolérné a 15 elsőségével rekorder, egyúttal címvédő Uruguayt, amely nélkülözi majd egyik legjobbját, a szintén Barcelonában futballozó, s még eltiltását töltő Luis Suarezt.

Szakértők szerint két válogatott okozhat meglepetést: a házigazda Chile és Kolumbia. Utóbbi azonos csoportba került Brazíliával, így megismétlődik a tavalyi vb-negyeddöntő. A hazai csapat, amelyet a tavalyi vb-n Kolumbiához hasonlóan Brazília búcsúztatott, története első Copa America elsőségét szerezheti meg.

Érdekesség, hogy a brazil-argentin "álomdöntőre" kicsi az esély, mert a papírforma szerint legkésőbb az elődöntőben összeakad a két csapat. Ez csak akkor alakul másképpen, ha a brazilok másodikként, vagy a két gárda közül valamelyik harmadikként lép tovább a csoportjából.

A július 4-én záruló tornán három négyes csoportba sorolták a csapatokat, a kvartettek első két helyezettjén kívül a két legjobb harmadik jut a negyeddöntőbe, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A csoportbeosztás:
A - Bolívia, Chile, Ecuador, Mexikó
B - Argentína, Jamaica, Paraguay, Uruguay
C - Brazília, Kolumbia, Peru, Venezuela

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: