2010-10-16 16:10:49• hírek • MTI

Conneryt adócsalással vádolják

Egészségi állapotára hivatkozva nem jelent meg pénteken egy spanyol bíróság előtt Sean Connery brit színész, akit feleségével együtt idéztek be adócsalás gyanújával egy ingatlanpanama ügyben.

James Bond egykori megformálóját és francia származású feleségét, Micheline-t azzal gyanúsítják, hogy köze van ahhoz a málagai ingatlanpanamához, amelynek révén 1,6 millió euróval (mintegy 448 millió forinttal) károsították meg a spanyol kincstárt. Az adócsalási ügynek csaknem 30 gyanúsítottja van.
A vizsgálatok középpontjában egy ingatlancég áll, amely üzleti kapcsolatban állt a 80 éves skót színésszel. A vállalkozás állítólag két telket adott el Málagában úgy, hogy nem fizetett utána adót.
Az ügyben eljáró vizsgálóbíró hivatalos nemzetközi idézést adott ki, hogy kihallgathassa a Bahamákon élő filmsztárt és feleségét, ám azok levélben közölték, hogy Connery idős kora és egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy Marbellába utazzanak.
Spanyol bírósági források szerint a hatóságok most mérlegelik, hogy bírósági illetékeseket küldjenek a Bahamákra a házaspár kihallgatására.
Connery és felesége ellen már régóta nyomoznak, de eddig csak marbellai Malibu-villájuk eladásának mozzanatait vizsgálták. A házaspár 1999-ben nagy haszonnal adott túl a villán. A tengerparti telken, ahol az épület állt, később luxuslakásokból álló négyemeletes házat húztak fel.

Állítólag nem egészen szabályosan szerezték meg az építési engedélyeket: a telket gyanús körülmények között minősíttették át. A színész elleni vizsgálatok a Goldfinger művelet néven folytak, utalva arra az 1964-es James Bond filmre, amelynek főszerepét Connery játszotta. A nyomozás során előkerült új dokumentumok keverték gyanúba a málagai telekügyletek miatt is.
Marbellát, az előkelő dél-spanyolországi üdülőhelyet az utóbbi években óriási korrupciós ingatlanbotrány rázta meg, amelybe az egész önkormányzati testület belekeveredett.


Adócsalással vádolják a színészt
Adócsalással vádolják a színészt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: