2015-07-17 16:56:49• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: újra össze kell fogni az RMDSZ ellen!

Nem kevesebbet mondott Dorel Coica szatmárnémeti polgármester, pártja, a PSD tisztújító ülésén, csütörtök este, minthogy a legnagyobb ellensége az RMDSZ, aki ellen a román pártoknak össze kell fogniuk.

Coicát megerősítették a PSD szatmárnémeti szervezetének elnöki tisztségében, ezzel gyakorlatilag jelezve azt kis, hogy jövőre ő lesz a párt polgármesterjelöltje. A politikus mindazonáltal felszólította a többi román pártot, vegyék elő a 2012-ben sikeres receptet és fogjanak össze az RMDSZ ellen.

„Álláspontom szerint az első számú ellenségünk az RMDSZ, ezért mindig is problémám lesz velük. Felszólítom a román pártokat, jöjjenek, üljünk össze Govor elnök úrral és találjunk valamilyen megoldást, mert ők (az RMDSZ, szerk.) úgyis mindig találnak egy ellenjelöltet a román jelölt, a román polgármester, a PSD ellen. Biztosan találunk egy megfelelő egyensúlyt a román pártokkal, mert ezt meg kell tennünk a román lakosságért, mint ahogy ők is megtették a magyar lakosságért", mondta egyebek mellett Coica a tisztújító ülésen.

A kijelentés hallatán Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke Facebook-bejegyzésben reagált.

„Megdöbbenéssel vettem tudomást Coica polgármester felelőtlen kijelentéseiről, melyekben ismét az RMDSZ-ben és a szatmári magyarságban látja a fő ellenséget. Mindenesetre meglepő, hogy két héttel azután, hogy az Országos Diszkriminációellenes Tanács megrótta (Johannis elnök lenácizása miatt...) ismét ily módon próbálja meg elterelni a figyelmet a kudarcos mandátumáról. 2015-ben már nem lehet csupán magyarellenes uszítással kampányolni, én mindenesetre bízok a szatmáriak józanságában, hogy nem dőlnek be ilyen felelőtlen szlogeneknek.

S ha már valaki végképp a papírhidak és papírkörgyűrűk világában szeretne élni, előbb legalább fejezze be azokat a kulcsra kész projekteket, melyeket tőlünk, az előző városvezetéstől örökölt, mint a Színház és az Iparosotthon felújítása, a földes utak leaszfaltozása vagy a víz- és csatornahálózat korszerűsítése (ahol 3 év alatt mindössze 10%-ot sikerült előrehaladni a munkálatokkal).

Coica egyértelműen meg van ijedve, hogy elveszíti a választásokat, és most kétségbeesetten kiált segítségért a többi román párt felé, akiknek a javaslatait eddig figyelemre sem méltatta. A szatmári polgároknak nem az RMDSZ és nem a magyarság az ellensége, hanem az inkompetencia és a butaság, melyeket jövőre csak együtt győzhetjük le!", írja Kereskényi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: