2014-04-02 17:44:59• hírek • Kocsis Zoltán

Coica: soha nem látott ütemben épül a város!

Heves támadást intézett Butka Gergely, Fógel László, Magyar Lóránd és Cosmin Ratiu városi tanácsosok ellen szerdai sajtótájékoztatóján Dorel Coica. Az említettek azzal váltották ki a polgármester haragját, hogy bírálni merészelték tevékenységét a múlt csütörtöki tanácsülésen.

„Nyilván minden embernek rosszul esik, ha bírálják tevékenységét. Ám egy közszereplőnek el kell tudni viselni és érdemben kellene rá válaszolnia. Amint láthatjuk azonban, ez ezúttal sem történt meg", reagált a megkeresésünkre Magyar Lóránd.

Magyar a tanácsülésen a Szatmárnémeti Városi Sportklub elnökét, Valeriu Neagut kritizálta, aki azért kért költségvetés-kiegészítést (magyarán több támogatást) mert „elfelejtette beépíteni a klub költségvetésébe a játékosok albérletének költségeit. „Már felajánlottam Magyar úrnak, amennyiben úgy érzi, okosabb és ügyesebb, akkor vegye át az igazgatótanács elnöki tisztségét. Ezt ezúttal is felajánlom. És ha a klub anyagi helyzete érdekli, akkor fel fogom szólítani: készítse el az elmúlt évek gazdasági mérlegét", jelentette ki Coica.

„Az igazgatótanács januári gyűlésén a polgármester tényleg felajánlotta a testület elnöki tisztségét. Csakhogy a projektet, amely jelenleg VSK néven fut, a Marcela Papici, Valentin Neagu és Coica alkotta trió kezdte el. Ez úgy normális, ha ők ezt végig is viszik. A helyzet az, hogy a PSD két év után kezdi belátni, hogy szüksége van az RMDSZ szakembereire. A 2012-es választások óta mondjuk, hogy Szatmárnémeti magyarsága megérdemel egy magyar alpolgármestert. Ezt azonban következetesen elutasították. A jelenlegi helyzetben azonban úgy gondolom, az RMDSZ-nek nem szabad beszállnia egy süllyedő hajóba. Nem akkor és nem azt fogunk kinevezni, amikor és amit Coica éppen szeretne", fogalmazott Magyar.

„Az RMDSZ helyi szinten továbbra is ellenzékben van és mint ilyen, az a dolgunk, hogy kérdéseket tegyünk fel. És amíg ésszerű, racionális kérdéseket teszünk fel, addig hasonló válaszokat is várnánk el. A jelek szerint mindhiába", folytatta a szatmárnémeti RMDSZ alelnöke.

Coicánál az is kiverte a biztosítékot, hogy Butka és Ratiu szóvá tették: soha nem volt ekkora por a városban: „Biztos befeketedik a gallérjuk, azért panaszkodnak. Kérdezem én a tanácsosokat, mikor volt még olyan, hogy 30 építőtelep legyen a városban? Dolgozik az E-ON Gáz, az Electrica, az Apaserv... A munka pedig porral jár. De ezek olyan infantilis dolgok, amikkel én nem is akarok foglalkozni. Fontosabb dolgom volt ennél Németországban, ahol többek között a Duna-stratégiáról tárgyaltam", jelentette ki a polgármester.

Coica említést tett arról is, hogy Milánóban esetleges olasz beruházókkal tárgyalt az elmúlt napokban. Egyikük műanyag-feldolgozó üzemet építene, másikukat pedig az ipari park érdekelte. Elismerte továbbá, tervei között szerepel, hogy a sintérszolgálattól a polgármesteri hivatal közterület-fenntartó szolgálatához kerüljön át a kóbor kutyák ügye is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: