2016-03-18 15:01:47• hírek • Szatmár.ro

Coica miatt figyelmezttették a Nord Vest TV-t

A szatmári televíziós csatornát újra megrovásban részesítette a CNA.

Az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) csütörtökön ismét írásos megrovásban részesítette a szatmárnémeti Nord Vest TV televíziós adót - tudtuk meg Turos Lórándtól, a tanács szatmárnémeti tagjától. A tévé Az igazság órája (Ora Adevarului) című műsorában szerepeltette Dorel Coica polgármestert, aki számos vádat fogalmazott meg Kereskényi Gáborral szemben. Azonban ezeket nem alapozta meg, a tévéadó pedig nem kérte ki a megvádolt személy véleményét az ügyben, nem adott akár telefonos válaszadási lehetőséget a durván támadott politikusnak.

Azért a tévéadó kapta az írásos megrovást, mert a CNA szabályzata szerint az a sajtóorgánum büntethető, amely lehetőséget ad az ilyesfajta támadásoknak és nem ad helyt a megrágalmazott személy válaszának. Emellett a tévétársaság kötelékében dolgozó műsorvezetőnek lett volna a kötelessége, hogy az alaptalan vádaskodás befejezésére szólítsa fel Szatmárnémeti polgármesterét - amit egyébként nem tett meg.

A Nord Vest Tv-t a szabályok megsértése miatt maga Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke panaszolta be a CNA-nál.

Nem ez az első eset, hogy a PSD-közeli tévéadót megrovásban részesíti az Országos Audiovizuális Tanács: néhány éve hasonló ügyben kaptak írásos megrovást. A CNA amúgy a nagyon súlyos eseteket, illetve rövid idő alatt többször is "visszaeső" sajtóorgánumokat bünteti alkalmanként igen komoly pénzbüntetéssel. Szintén csütörtökön kapott 50 ezer lejes pénzbüntetést a B1 televízió egy olyan műsor miatt, amelyben a magyarokat az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez hasonlították egy műsorban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: